Podignuta optužnica protiv Žarka Žgele, objavljeni detalji šokantnog napada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Severinski načelnik Žarko Žgela ipak bi mogao kazneno odgovarati na fizički napad na vlasnicu kafića u Severinu koji se dogodio početkom srpnja. Ne otkrivajući identitet optuženika, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je izvijestilo kako je, nakon dovršenog istraživanja, podiglo optužnicu s kaznenim nalogom protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog počinjenog kaznenog djela nasilničkog ponašanja iz članka 323.a Kaznenog zakona.

-Okrivljenom 58-godišnjaku se stavlja na teret da je 9. srpnja 2023., oko 23:00 sata, ispred ugostiteljskog objekta u Severinu, u prisutnosti više osoba postupio u nakani da ponizi vlasnicu tog ugostiteljskog objekta. Tereti ga se da ju je, nakon što je prethodno uporno zahtijevao da mu se posluži piće, iako mu je ona rekla da napusti lokal zbog završetka radnog vremena, verbalno i fizički napao odnosno govorio joj pogrdne riječi te ju vrijeđao. Tereti ga se da ju je više puta udario otvorenim dlanom po desnom i lijevom uhu te obrazima, kao i zatvorenom šakom u potiljak i rame što je kod vlasnice ugostiteljskog objekta izazvalo osjećaj poniženja i straha – stoji u izvješću Odvjetništva.

Podsjetimo, taj je incident početkom prošlog mjeseca zgrozio cjelokupnu hrvatsku javnost, s obzirom da su objavljene i snimke nadzornih kamera koje jasno prikazuju kako Žgela u alkoholiziranom stanju nasrće na vlasnicu kafića. Nakon što se otkrilo za incident, Žgela je istupio iz HDZ-a, no i dalje vodi Općinu Severin.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!