Brajdić: Bjelovarčani, više vam nitko neće čupati ventile s bicikala!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na bjelovarskom korzu vrijedi nova regulacija prometa za koju je suglasnost izdala i Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Osim što je zabranjen promet motornim vozilima, prema novoj regulaciji korzo će biti namijenjen pješacima i biciklistima. Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika, ističe kako je zadovoljan ovom odlukom te naglašava kako je korzo prvenstveno šetnica.

– Sada smo uveli reda i maknuli promet automobila i dostave na korzu. Većina građana naviknula se da kada ide u pekaru, tisak ili Narodne novine stati automobilom na korzo. Osim toga, dostava kamionom je bila normalna pojava na korzu. Sada toga više nema i imamo prelijepu šetnicu. Kada se završe radovi 15. rujna, u potpunosti će i promet korzom biti uređen. Upravo od toga datuma, do kada ćemo postaviti novu prometnu signalizaciju, biciklima će se legalno smjeti voziti po korzu. Iskreno, do sada su se svi ionako vozili po korzu, ali protivno zakonu. Sada kada je to uređeno, postavljamo jasna pravila. Službeno milicajca Radovana i čupanje ventila spremamo u povijest. Korzo je pješačka zona kojom smiju proći i bicikli. Bude li “ludovanja” biciklima po korzu, što ne očekujem, Odluku možemo i ukinuti – naglašava Brajdić te dodaje kako velike zasluge za uvođenje reda na korzo, uz djelatnike komunalnoga Odjela Grada Bjelovara u suradnji s MUP, ima i mladi bjelovarski inženjer Denis Buhin, vlasnik tvrtke Academica d.o.o..

– Upravo je Denis veliki zagovaratelj bicikala i odličan poznavatelj zakonskih propisa i prometnog planiranja kojim ćemo zajednički razvijati biciklistički promet u budućnosti u Bjelovaru – zaključio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!