Upoznajte šarmantni balkon na kojem su prelistane tisuće knjiga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jeste li znali da od prošle godine imate priliku predahnuti na malenom, ali slatkom balkonu zgrade bjelovarske knjižnice? Iako je ovaj balkon, naravno, star koliko i sama zgrada, posljednje dvije godine doživljava svoj mali procvat. Naime, postao je mjesto za opuštanje i uživanje u ugodnom društvu i dobroj knjizi.

– Zamišljeno je da korisnici ovdje mogu doći, popiti kavu ili čaj, sjesti u naše udobne fotelje i prelistati knjige za posudbu ili se podružiti s prijateljima i poznanicima nakon posudbe novih ili vraćanja starih knjiga. Ovaj naš balkončić odiše intimnošću i opuštenom atmosferom, a u posljednje dvije godine, koliko je otvoren za javnost, ljudi su ga jako dobro prihvatili. Moram priznati da i mi knjižničari ovdje rado dolazimo malo udahnuti zraka u svojim pauzama. S balkona se pruža jedan od najljepših pogleda u gradu. Naime, naša knjižnica je smještena preko puta jednog od najljepših parkova Hrvatske, a ovo zelenilo zaista odmara oči – naglasila je knjižničarska Irena Rašo.

Iako je ovo ljeto što se tiče vremenskih prilika vrlo ćudljivo, otkrila je, balkon će biti otvoren dok god je lijepog vremena, a kada dođu kiše jesenje, balkon će zatvoriti svoja vrata.
– Većina naših korisnika već zna da se mogu odmoriti na našem balkonu. U jutarnjim satima ovdje je sunce, ali već iza podneva je ovdje zaista predivno uživati – zaključila je Rašo.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!