Kapetanica Sparti o Maratonu na Neretvi: Dale smo sve od sebe, a vjerujem da ćemo nagodinu biti i bolje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na 10. Maratonu lađarica dugom 10 kilometara od Metkovića do Opuzena Udruga Sparte Bjelovar ostvarila je odličan rezultat. U konkurenciji 12 ekipa, bjelovarske Sparte do cilja su stigle šeste, dok su utrku prve završile veslačice iz Siska. Kapetanica Sparti Marija Zlatić naglasila je kako je zadovoljna rezultatom, a još više od samog rezultata, istaknula je, veseli ju izvrsna atmosfera u njezinom timu koji je dao sve od sebe tijekom jučerašnje utrke na Neretvi.

– Otkako sam na Neretvi, prvi put sam doživjela da se naša lađa potapa. Valovi su nam ulazili u lađu, a moram priznati da nas je to iznenadilo, ali i dosta usporilo jer se kroz valove puno drugačije vesla. Trudile smo se izvući maksimum u datim okolnostima. Sve u svemu, završile smo na šestom mjestu od 12 ekipa. Zlatna sredina po rezultatu, ali možemo reći da imamo zlatnu medalju po atmosferi u našem Sparta kampu, po tome kako se osjećamo i koliko smo jedna za drugu. Stvorili smo lijepa prijateljstva – kazala je kapetanica Zlatić priznavši kako su djevojke bile pomalo tužne kada su ušle u cilj jer su se zaista trudile i radile cijelu sezonu.

– Veslale smo i po kiši i po ledu. Na kraju je ispalo ovako iako smo dale sto posto od sebe. Ipak, preponosna sam na sve djevojke u lađi jer su odveslale savršeno točno, tehnički je sve bilo najispravnije, a zaveslaj je bio snažan kakav je i trebao biti. Rezultat se može gledati i kao dobar i kao loš, ali ovo je ekipa koja ima potencijala. Vjerujem da će sljedeće godine biti kud i kamo bolje – otkrila je Zlatić dodavši kako će sutra podržati Argonaute i Šumare kao što ju jučer oni podržali njih te zahvalivši svima na podršci.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!