U 105. godini preminula je baka Ana, no prije odlaska otkrila nam je tajnu dugovječnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tužna vijest stiže ovih dana iz bjelovarskog Doma za starije i nemoćne. Preminula je Ana Hendeković, najstarija stanarka te ustanove koja je sredinom srpnja proslavila je 104. rođendan. Na prethodna dva bila je i ekipa našeg portala kojoj je ova vremešna umirovljenica rado otkrila zanimljive detalje iz svog života te našim čitateljima otkrila tajnu dugovječnosti.

-Majka mi je umrla kad sam imala 10 godina, a ja sam se morala brinuti za braću i sestre. Nije bilo lako – ispričala nam je prije dvije godine, na domskoj proslavi svog 102. rođendana.

Iako se rodila u mnogobrojnoj obitelji s devetero braće i sestara, sama djece nikad nije imala. Suprug Jakov odavno je umro, a kad više nije mogla sama živjeti u Bereku, smještena je u bjelovarski Dom. Na pitanje u čemu je tajna njezine dugovječnosti, gđa Ana istaknula je važnost zdrave prehrane. Nikad u životu nije jela industrijsku i prerađenu hranu, a nije konzumirala čak niti čaj iz vrećice. Najviše je pak uživala u jogurtu

Iako u poznim godinama, do samoga kraja se uspijevala sporazumijevati sa zaposlenicima i drugim korisnicima Doma koji su joj godinama bili druga obitelj. Da je još malo poživjela, baka Ana bi u listopadu obilježila 20 godina života u bjelovarskom Domu!

Na kraju životnog puta ipak se vratila u mjesto koje je najviše voljela i o kojem je uvijek pričala s velikom ljubavlju, u svoj rodni Berek. Na vječni počinak na tamošnjem katoličkom groblju ispratili su je njezini sumještani i obitelj. Počivala u miru!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!