Potpredsjednik Vlade RH otkrio kada će proraditi Veteranski centar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišao je Veteranski centar koji je u završnoj fazi izgradnje i bit će spreman za otvorenje do kraja ove godine. Medved je zajedno s bjelovarsko-bilogorskim županom Marko Marušić, gradonačelnikom Damirom Lneničekom i brojnim drugim uzvanicima prisustvovao obilježavanju 32. godišnjice sjećanja na 18 i 19. kolovoza 1991. godine, Spomen dan MUP-a RH, početak domovinskog rata u Daruvaru i Danu hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Daruvara.

Sredinom kolovoza 1991. godine, odnosno 18. i 19. kolovoza, malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili su policijsku postaju te središte grada od napada srpskih pobunjenih. Također tog datuma nasilno su odvedeni Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek.

Odlukom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Policijska postaja u Daruvaru odlikovana je odličjem Reda Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u Domovinskom ratu.

„Prije početka ove obljetnice župan Marušić, gradonačelnik Lneniček i ja obišli smo centar i uvjerili se da je sve spremno da centar do kraja ove godine bude u funkciji”, istaknuo je potpredsjednik Medved dodavši da će daruvarski Veteranski centar biti četvrti veteranski centar u Hrvatskoj, nakon onih u Šibeniku, Sinju i Petrinji. Investicija je ukupno vrijedna 14 milijuna eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!