Čazma svojim učenicima osigurala besplatan školski prijevoz, evo što se još planira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i direktor Čazmatransa Dražen Pavlović danas su potpisali 250 tisuća eura vrijedan ugovor za prijevoz učenika Osnovne škole Čazma. Ugovor je potpisan za nadolazeću školsku godinu, a njime će osnovnoškolci dobiti besplatan prijevoz na nastavu i s nastave.

– Drago mi je što se na natječaj javila domaća tvrtka i što ćemo nastaviti dugogodišnju suradnju. Vrijednost ugovora je 250 tisuća eura, a odnosi se na čitavu školsku godinu – kazao je Pirak osvrnuvši se i na brojna druga ulaganja u Osnovnu školu Čazma otkako je Grad preuzeo osnivačka prava. Kako je kazao, sada je prioritet opremanje školske kuhinje, a u planu je i uvođenje jednosmjenske nastave. Pri kraju je priprema dokumentacije za projekt izgradnje dodatnih prostora školske grade, a potom i sama prijava na natječaj što bi u konačnici trebalo osigurali uvjete za provođenje nastave u jutarnjoj smjeni.


Kada je pak riječ o samom prijevozu učenika direktor u Čazmatransu Damir Pavlović naglasio je kako će posao i ove školske godine biti odražen odgovorno i profesionalno.

– Zaista mi je drago što smo dobili posao u svom gradu. Zahvaljujem na povjerenju – istaknuo je Damir Pavlović dok je Dražen Pavlović, direktor Čazmatransa, također iskazao zadovoljstvo što je Čazmatrans kao domaći prijevoznik prošao na natječaju, a kazao je i kako je, zbog teritorijalne raštrkanosti, organizacija prijevoza čazmanskih osnovnoškolaca vrlo složena.

– Osnovna škola Čazma je organizacijski jedna od najkompleksnijih škola za prijevoz jer ima matičnu školu gdje učenici nastavu pohađaju u dvije smjene i pet područnih škola od kojih jedna također ima dvije smjene – kazao je Pavlović, dok je v.d. ravnateljice Osnovne škole Čazma Ivana Moguš istaknula zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Čazmatransom.

– Hvala Čazmatransu, a hvala i Gradu Čazmi koji se kao osnivač jako dobro skrbi o nama. Naša djeca imaju besplatnu prehranu, udžbenike i dodatne materijale te prijevoz. Grad Čazma zaista pokazuje da je Grad prijatelj djece – zaključila je Moguš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!