Ivana Hrpalo: ‘Dvodnevnim festivalom na Radićevom vraćamo rock u Bjelovar’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rock festival pod nazivom ‘Zbrda zdola’ održat će se 15. i 16. rujna u organizaciji Centra za cjeloživotno učenje i kulturu. Osim povratka rock scene u Bjelovar, ideja je i napokon oživjeti Radićev trg gdje 15-ak godina nije organiziran neki veći koncert ili događaj. O svemu navedenom razgovarali smo i Ivanom Hrpalom, ravnateljicom bjelovarskog CUK-a. 

-Da, ideja je i konačno oživjeti Radićev trg i Trg hrvatskih branitelja gdje će bina zapravo biti postavljena. Godinama se sve održava u središnjem parku, a imamo ova dva prekrasna trga gdje su se do prije 15-ak godina znali održavati koncerti i razna događanja. Stoga, zašto ne bi malo prebacili događanja na tu lokaciju koja je također u centru i tako opet oživjeli Radićev trg i Trg hrvatskih branitelja. No, to je usputna ideja, glavna je oživjeti rock scenu u Bjelovaru – kaže nam ravnateljica Ivana Hrpalo i dodaje. 

-Dakle, ovaj dvodnevni festival kojeg smo nazvali ‘Zbrda zdola’ ima za cilj ponovno oživjeti rock scenu na bjelovarskoj sceni te privući mlade generacije i sve ljubitelje rocka na jedinstveno putovanje kroz glazbenu povijest i kulturu. Festival je s ponosom podržan od strane Ministarstva kulture i novih medija te Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije – kazala je ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo i nastavlja. 

-Svaki dan će nastupiti četiri benda. Većinom će to biti bjelovarski, a imat ćemo i jedno gostovanje iz Zagreba. Dakle, u petak 15. rujna nastupit će Hotel Korzo, Fyu i Petar Punk. A u subotu Jabadera iz Zagreba, The Hahas and the Blablas i Gusti sok. S četvrtim bendom za petak još pregovaramo. Sve su to odlični, autorski rock sastavi i vjerujem da će svima biti gušt doći ih poslušati, a ujedno i podržati povratak rock scene u Bjelovaru. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!