Upoznajte Marisa Scariota, mladića koji ime Čazme promiče diljem Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čak tri nacionalna srebra u kategoriji kadeti i bronca u Kupu Hrvatske u cestovnom biciklizmu rezultati kojima se može podičiti Čazmanac Maris Scariot. Ove uspjehe prepoznao je i Grad Čazma pa je za ovog mladog i perspektivnog sportaša u Gradu Čazmi održan prijem, a uskoro stiže i financijska nagrada iz gradskog proračuna u visini od 500 eura. Kako je na današnjem prijemu istaknuo čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, Maris svojim uspjesima ime Čazme promiče diljem Hrvatske.

– Na tome čestitam i zahvaljujem tebi i tvojoj obitelji. Raduje nas što imamo Čazmanca koji nam otvara nove vidike i razvija nove sportove u našem gradu. Maris postiže sjajne rezultate na državnom nivou, a vjerujem da je pred njim dobar sportski put – kazao je Pirak. Inače, ovaj uspješni biciklist danas je član Biciklističkog kluba Rijeka, a bicikl je počeo voziti kada je bio šestogodišnji dječak.

– Tada mi je tata kupio prvi bicikl. Jednostavno nisam mogao prestati voziti, vrlo brzo sam zavolio cestovni biciklizam i želio postati profesionalac. U svoj prvi klub, a to je bio Biciklistički klub Zagreb sam se učlanio 2019. godine. Tada sam otišao na prve utrke i osvojio prve medalje, a od ove godine sam član Biciklističkog kluba Rijeka koji mladima nudi mnogo toga pa tako sada vozim puno više utrka, a bio sam u Sloveniji, Italiji, Češkoj. Iako ljudi biciklizam vide kao vozikanje po cesti, riječ je o vrlo zahtjevnom sportu koji traži puno odricanja – istaknuo je ovaj mladi sportaš koji je danas član prve cestovne kadetske reprezentacije te koji će za nekoliko dana krenuti u čazmansku Gimnaziju. Kako je otkrio, utrke koje vozi duge su između 60 i 80 kilometara, da bi ih odvozio potrebno mu je od sat i 40 do dva i pol sata, a bicikl vozi brzinom od 40 kilometara na sat.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!