[FOTO] Končanica proslavila 30. rođendan: ‘Svi projekti se uspješno provode’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Danas je svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Končanica. Načelnik i domaćin Zlatko Bakunić u Češkom domu ugostio je brojne uvažene goste poput župana Marka Marušića, zamjenicu Mariju Jungić, generala Mladena Markača, saborskog zastupnika Vladimira Bileka, gradonačelnika Daruvara Damira Lneničeka, gradonačelnika Lipika Vinka Kasana te brojne druge. 

-Danas obilježavamo 30. rođendan Općine Končanice. Od prvog dana osnivanja sam u ovoj općini tako da mogu jasno govoriti što smo sve prošli. Nije uvijek bilo lako, kada smo formirani kao Općina nismo imali ni svoj prostor i bilo je godina kada je bilo stvarno jako teško financijski jer je to sve bilo nedovoljno ustrojeno, tako da je prije jedan dio naših prihoda išao i u grad Daruvar. No, sada je to sve bolje posloženo – kazao je načelnik Bakunić i nastavlja. 

-Uvijek smo se puno trudili, recimo jedini smo u županiji bili sagradili sto posto vodu, tada je to bilo vrlo rijetko i bilo je teško. Dolaskom nove vlasti u Županiju bolja vremena su došla. Danas možemo reći da imamo sredstava za pratiti svaki projekt koji kandidiramo, moram reći i da nam svi projekti prolaze i moram se na tome zahvaliti i svojim suradnicima i vijećnicima. Također, hvala Županiji i Vladi RH na punoj potpori Općini Končanica – kazao je načelnik Bakunić. 

Župan Marko Marušić čestitao je svim stanovnicima Općine Končanica njihov dan. 

-Čestitam 30. rođendan Općini. Načelniku zahvaljujem na svemu što čini dugi niz godina za Končanicu pa samim time i za našu županiji i Hrvatsku. Zajedništvo je važno, uvijek pozivam na to i drago mi je da imamo zajedništvo i da odlično surađujemo. A Općina Končanica je baš primjer tog zajedništva kako na razini županije tako i na razini cijele države jer vidimo kako odličan odnos i suživot ovdje imaju Hrvati i Česi – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

-Ključan klik za napredak se dogodio 2019. godine kada su se županijski, gradski i općinski proračuni povećali nekoliko puta. Mi smo prije toga imali puno ideja i želja za napraviti, ali nije bilo sredstava, a sada je situacija drugačija. Ja kao župan ću biti velika podrška načelniku u provođenju novih, kvalitetnih projekata, bit ću onaj most između Općine i Vlade Republike Hrvatske – rekao je, između ostalog, župan Marko Marušić. 

Kako je to bilo danas pogledajte u našoj fotogaleriji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!