Veleučilište dobilo novu kotlovnicu, evo kada kreće izgradnja Studentskog doma i Državnog arhiva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar proveo je projekt rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Veleučilišta u Bjelovaru. Zbog dotrajalosti zamijenjena je postojeća oprema kao i instalacije, a vrijednost radova je 36.245,73 eura. 

-U dogovoru sa Veleučilištem odlučili smo promijeniti više od 20 godina staru kotlovnicu. Inače, mi sve naše zgrade i inistitucije obnavljamo pa tako, naravno, i Veleučilište. Uloženo je više od 36 tisuća eura u novu, modernu i suvremenu kotlovnicu koja će omogućiti i etažnu razinu grijanja što do sada nije bilo moguće zbog čega očekujemo i određene uštede – kazao je gradonačlenik Hreba koji se dotaknuo i ostalih skorih radova u Bjelovaru. 

-Vezano za Studentski dom, do 15. rujna će biti završena sva potrebna dokumentacija i nakon toga ćemo započeti proces javne nabave. Dakle, računam da bi početkom 11. mjeseca mogli započeti sa radovima na gradnji Studentskog doma i vjerujem da on može biti gotov do 1.10. sljedeće godine, dakle do početka iduće studentske godine – istaknuo je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

Vrhunac gradnje

-Za desetak dana će se otvoriti ponude za izvođače radova na zgradi Državnog arhiva. Sredstva su osigurana, radi se o 4.2 milijuna eura. Vidimo po interesu da bi moglo biti dosta ponuda što je odlično i uvjeren sam da ćemo ove godine započeti s radovima na izgradnji nove zgrade Državnog arhiva. Toliko o tome što neki kažu da samo projektiramo, a ništa konkretno ne radimo. Vjerujte mi, građanima će opet biti puna glava radova i građevine. U sljedećoj godini ćemo imati najveći građevinski izazov u povijesti Bjelovara, imat ćemo 10 do 15 gradilišta otvorenih od strane Grada i u intenzitetu radova to će biti vrhunac i to će biti najviše gradilišta otvorenih od strane Grada u povijesti Bjelovara – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Nova kotlovnica Veleučilišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!