[FOTO] Prvi ‘Ethno in DA hood’ oduševio posjetitelje. Već se rade planovi za sljedeći…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U najljepšem malom gradu kontinentalne Hrvatske održan je prvi etno festival pod nazivom ‘Ethno in DA hood’ kojeg je organizirao Zavičajni muzej Daruvara. 

Prva je to manifestacija kojom se stavio naglasak na baštinu koju je moguće prezentirati na urbani način. 

-Ljeto u dvorcu, manifestaciju koja se drugu godinu zaredom održava u organizaciji Zavičajnog muzeja Daruvar i Grada Daruvara ove godine odlučili smo obogatiti još jednim događajem, festivalom ‘Ethno in DA hood’. Naime, perivoj dvorca pretvorili smo u etno “binu” gdje su posjetitelji kroz radionice, suvremenu interpretaciju tradicijske glazbe i sajam na urbani način upoznati s tradicijskom kulturom raznih dijelova Hrvatske te potaknuti na očuvanje vrijedne nam nematerijalne baštine – kazala je v.d. Ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić i dodaje. 

-Ovo je bilo prvi put, probili smo led i povratne informacije od građana i posjetitelja su odlične. Prvotno je bio plan da festival traje jedan dan, no na kraju smo ga produžili na dva dana. Imali smo četiri radionice, dakle izrade etno torbi, bojanje tkanina prirodnim bojama, izrada cvjetnih aranžmana od krep papira i glazbena poduka o tradicijskim hrvatskim glazbalima uz prezentaciju. Interes je bio odličan i zaista nam je drago što smo organizirali ove radionice. Nakon toga smo imali koncert Martina Ladika koji je također oduševio posjetitelje – kazala nam je Ivandekić koja dodaje da će festival biti organiziran i sljedeće godine. 

-Festival se pokazao kao pun pogodak. Zahvaljujem se svima koji su pomogli, posebno OPG-u Željko Kušić koji nam je donirao 60 kilograma krumpira za bramborke. Kao što sam rekla u uvodu, probili smo led i sada ne stajemo, posebno jer smo odbili odlične povratne informacije. Tako da ćemo i sljedeće godine organizirati festival koji će biti još veći – poručila je Ivandekić. 

Djelić atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!