Jeste li ih vidjeli? Policija, lovci i dron tragaju za izgubljenim – junicama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nesvakidašnja potraga već dva dana traje na području Velikog Grđevca. S obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva obitelji Žban u Maloj Pisanici jučer rano ujutro nestalo je čak šest krava! Kako doznajemo od mladog gazde Tomislava, riječ je o junicama simentalske pasmine.

-Junice su se nalazile su ograđenom boksu koji su probile i pobjegle. Od jučer ujutro, kada je krenula potraga, uočili smo ih nekoliko puta, no zavlače se u šumu i čim nas uoče na udaljenosti od stotinjak metara, bježe dalje tako da ih je nemoguće uhvatiti – priča nam mladi poljoprivrednik Tomislav.

Dodaje kako su sličan slučaj na gospodarstvu imali prošle godine, kada im je pobjegao bik. Kako ga nisu mogli uloviti, na koncu su ga ustrijelili, a Tomislav strahuje da ista sudbina čeka i krave bjegunke.

-O svemu smo obavijestili policiju, lovce, a životinje tražimo i uz pomoć drona. Potražili smo i pomoć ljudi preko društvenih mreža. Važno je znati da junice nisu bijesne, no ako ih netko od građana uoči neka im se ne približava već nas o lokaciji obavijeste telefonski – apelira Tomislav koji se nada da će na kraju doći do svojih životinja jer bi u protivnom šteta za njegovo gospodarstvo bila velika, oko 10 tisuća eura.

Svi koji imaju neke informacije o odbjeglim junicama, mogu se javiti Tomislavu na broj telefona 099 466 9984.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!