Zgrade kirurgije, interne i psihijatrije zasjat će u novom ruhu. Evo detalja…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tri zgrade Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” uskoro bi trebale zasjati u posve novom ruhu. Riječ je o zgradama interne, kirurgije te psihijatrije i neurologije koje sve redom spomenici kulture, a danas je potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za njihovu energetsku obnovu čija je vrijednost 137 tisuća eura. Kako se moglo čuti prilikom današnjeg potpisivanja ugovora, najstarija je zgrada interne, a građena je davne 1845. godine, dok su zgrade psihijatrije i neurologije te kirurgije izgrađene 1924. godine.

– Ove zgrade zaista zahtijevaju kompletnu obnovu, no da bismo krenuli u taj zahvat, potrebna je dokumentacija čija je izrada vrlo skupa. Stoga smo se prijavili na europske fondove, prošli na natječaju, proveli javnu nabavu, a posao izrade projektne dokumentacije je dobila tvrtka VIZ-EX iz Varaždina. Izrada projektne dokumentacije stoji 137 tisuća eura od čega 90 posto iznosa dobivamo iz europskih fondova, a bolnica će iz decentraliziranih sredstava osigurati 10 posto iznosa. Danas potpisujemo ugovor, a dokumentacija bi trebala biti gotova u roku od 90 dana kako bismo se mogli prijaviti na same natječaje za obnovu. Nadam se da će to biti tijekom iduće godine, a kada radovi budu okončani, naše zgrade će biti bitno funkcionalnije – istaknula je ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Nova ulaganja u bjelovarsku bolnicu pozdravio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.
-Drago mi je što se nastavljaju ulaganja u bjelovarsku bolnicu. Nova zgrada bolnice je dovršena i trenutno je u punom jeku njezino opremanje, a do kraja godine će biti opremljena aparatima ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna. Preostali dio od 20 milijuna kuna će biti iskorišten do kraja iduće godine. Ako sve bude u redu, u što ne sumnjam, do kraja sljedeće godine ćemo imati novu zgradu bolnice opremljenu s najsuvremenijim uređajima. No nastavljamo i s ulaganjima u stare zgrade koje je potrebno obnoviti. Time osiguravamo bolje uvjete i zaposlenicima i pacijentima – kazao je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!