Potraga za dvije junice završila tragično, za četiri se još traga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon četiri dana potrage za šest junica nestalih s poljoprivrednog gospodarstva obitelji Žban na području Velikog Grđevca, njih dvije su ustrijeljene.
– Dvije smo ustrijelili jer ih nikako nismo mogli uhvatiti, a četiri su i dalje na slobodi. U trenutku kada smo ove dvije ustrijelili, pet ih je bilo na hrpi u šumi između Velikog Grđevca i Donje Kovačice, a jedna je izgubljena. Pretpostavljamo da je negdje u kukuruzima u selu – pojašnjava mladi gazda Tomislav Žban dodajući kako odbjegle junice nikako ne mogu istjerati iz šume te kako se uopće ne daju na livadu.

– Jutros smo do 3 sata bili po šumama. Potraga traje već četiri dana, ne spavamo, nego junice tražimo non stop – i dan i noć. Tražit ćemo ih i dalje – ističe Žban te otkriva kako je u potragu uključeno 15-ak ljudi od kojih su dio lovci s puškama, ali i kako je u potragu bio uključen dron, no simentalke nisu locirane ni uz pomoć tehnologije.

Inače, junice su se prije bijega nalazile su ograđenom boksu koji su probile i pobjegle. Sličan slučaj na ovom gospodarstvu dogodio se i prošle godine kada im je pobjegao bik. Kako ga nisu mogli uloviti, na kraju su ga također ustrijelili.

– Važno je znati da junice nisu bijesne, no ako ih netko od građana uoči neka im se ne približava, već nas o lokaciji obavijeste telefonski – apelira Tomislav.

Svi koji imaju neke informacije o odbjeglim junicama, mogu se javiti Tomislavu na broj telefona 099 466 9984.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!