Prvaci Hrvatske kod gradonačelnika: ‘Zaslužujemo bolje termine u dvoranama’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kadeti malonogometnog kluba Bjelovar u svibnju su postali prvaci Hrvatske. Taj veliki uspjeh su ostvarili u Zagrebu na Final Fouru, a danas je u gradskoj vijećnici gradonačelnik Dario Hrebak ugostio nogometaše te predsjednika kluba Vedrana Cvitkovića i trenere Željka Ostrmana i Ivana Starčevića. 

-Mi smo se odmah nakon osvajanja naslova dogovarali za prijem, ali neki nisu mogli tada, pa su došli godišnji, no evo nas sada zajedno. Ovo je mladi klub koji nema veliku tradiciju, a već je sada postigao fenomenalne rezultate. Prva je to momčad futsala iz županije koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske i to je velika stvar kako za klub tako i za grad Bjelovar. Osim naslova prvaka, Dino Pačko je osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Klub trenutno radi sa šest kategorija i svi treneri su licencirani i na svemu ovome ja im čestitam – kazao je gradonačelnik Hrebak koji je rekao da ovaj uspješan klub nema tretman koji zaslužuje kada su u pitanju termini u dvoranama. Naime, prvaci Hrvatske su trenirali u dvoranama u 7 ujutro prije nastave, ili noćni termin u 22 sata pa čak i po mraku i kiši na starom Partizanovom igralištu. 

Ovakvi rezultati moraju otvoriti vrata dvorana

-Mi smo pomagali klubu na mnoge načine, evo i svaki vikend su imali na raspolaganju gradski kombi. Ali, istina je da ovi rezultati koje sada ostvaruju nisu ekvivalentno nagrađeni financijama koje klub zaslužuje. Tako da mi kao Grad Bjelovar moramo pronaći model kako da izbalansiramo sve sportove u gradu i kako akceptirati činjenicu da se stvorio jedan novi, mladi klub koji je izuzetno uspješan, međutim koji nema adekvatne uvjete za rad i mi kao Grad im moramo podići razinu tih uvjeta – rekao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

Dakle, najveći problem su dvorane i termini. Stalno se vode bitke za njih, međutim, ovakvi rezultati moraju otvoriti vrata. Dakle, stariji kolege i klubovi koji su dominantniji u sportskom kolektivu grada Bjelovara vas više neće moći zaustavljati jer ovo su impozantni rezultati – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Hrebak koji je rekao da će u Bjelovaru u iduće dvije do tri godine biti izgrađena nova sportska dvorana u sklopu VI. osnovne škole koja će poboljšati situaciju oko termina. 

Karakterna ekipa

Vedran Cvitković, predsjednik MNK Bjelovar istaknuo je da je naslov prvaka Hrvatske najveći uspjeh u povijesti kluba. 

-Hvala gradonačelniku na prijemu. Mislim da dečki nisu još svjesni što su napravili. Osim što je talentirana to je i karakterna ekipa, njima nije smetalo u jedanaestom mjesecu  u 10 sati navečer trenirati na Partizanovom po kiši i tako dalje. Gledajte, nije to samo tako otići na utakmicu u Split i nazad ili u Osijek. To se ide dan prije na utakmicu, ima puno tu problema, ali razgovarali smo s roditeljima koji su nam također bili potpora i ja im se zahvaljujem na tome. 

Željko Ostrman, trener MNK Bjelovar rekao je sljedeće. 

-Čast mi je biti ovdje jer ovo je zaista veliki uspjeh. Neću se stalno ponavljati u kakvim uvjetima treniramo, samo ću odati priznanje dečkima što nisu gubili volju i želju kada su morali trenirati u takvim uvjetima. Predsjednik i mi treneri smo odigrali veliku ulogu što se tiče motiviranja, ali opet bez njihove volje ništa ne bi moglo biti moguće – kazao je, između ostalog, trener Ostrman. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!