Bjelovarska Gimnazija prvi put u povijesti upisala šest prvih razreda. Evo zašto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako je u Gimnaziji Bjelovar nakon provedena dva upisna kruga, ostalo 10 nepopunjenih mjesta, prvi razred je upisao ukupno veći broj učenika nego lani. Također, ova je škola, pojašnjava ravnateljica bjelovarske Gimnazije Tanja Mamić, po prvi put u povijesti dobila „f” razred što bi značilo da je upisano šest prvih razreda, odnosno jedan više nego što je uobičajeno. Riječ je o smjeru Opća gimnazija – odjel za sportaše koji je od ove školske godine samostalan razred. Iako je ovaj smjer uveden još prošle školske godine, za njega je tada interes pokazalo tek šest učenika pa su oni pohađali jedan od razreda opće gimnazije. Upravo je opća gimnazija najtraženiji smjer ove škole te ujedno smjer u kojem su sva upisna mjesta popunjena još na ljetnom upisnom roku. S druge strane, mjesta u prirodoslovno-matematičkom i jezičnom smjeru ostalo je i nakon provedenih jesenskih upisa.

– Na jesenskom roku nismo upisali nijednog učenika. Imali smo kandidata, ali oni nisu prešli bodovni prag, a samim tim nisu mogli konkurirati za upis. Opća gimnazija je popunjena još na ljetnom roku, u prirodoslovno-matematičkom smjeru su ostala četiri slobodna mjesta, a u jezičnom njih šest – otkriva ravnateljica Mamić pojašnjavajući kako svaka škola samostalno odlučuje o tome koliko će učenika upisati u pojedini razred. Tako su u Gimnaziji Bjelovar bili skloni učenicima ponuditi maksimalan broj slobodnih mjesta prema pedagoškom standardu, a to je 26 učenika u jednom razredu.

– Zbog ukupnog broja smanjenja učenika koji završavaju osmi razred, kod nas je ostalo nešto slobodnih mjesta. No ove godine smo upisali ukupno veći broj učenika nego lani upravo zbog novog odjela za sportaše – zaključila je ravnateljica Mamić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!