Policija: Tijekom rujna pojačan nadzor vožnje na području škola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je počela nova školska godina, mnogo je učenika, a među njima i prvašića koji moraju proći brojnim prometnicama da dođu do svoje škole stoga je MUP najavio preventivne mjere u prometu. 

-Kao i svake godine kreće preventivna akcija ‘Poštujte naše znakove’ koja je usmjerena na povećanje sigurnosti djece u prometu. Intenzivno djelujemo tijekom devetog mjeseca iako sve naše preventivne aktivnosti kontinuirano provodimo tijekom cijele školske godine – kazala je Andrea Novotni, policijska službenica za prevenciju u prometu Policijske postaje Bjelovar. 

-Prvašići još ne znaju koje opasnosti vrebaju u prometu i treba ih naučiti. Nadam se da će prvi tjedan roditelji voditi prvašiće u školu. Siguran put do škole ne znači najbrži put, već onaj koji ima puno pješačkih prijelaza, na kojima je izgrađen nogostup, gdje ima semafora – kazala je, između ostalog Novotni i dodaje.

-U svakom prvom razredu na području grada Bjelovara policijski službenici Policijske postaje Bjelovar održavaju kratka predavanja o ponašanju u prometu. Inače, tijekom rujna intenzivno će biti pojačanja nadzor vožnje u području oko škola – kazala je Novotni i nastavlja. 

-Posljednjih nekoliko godina trend stradavanja djece u prometu je nažalost malo veći, ali na svu sreću već jedanaest godina nije bilo smrtnih posljedica i nadamo se da će tako i ostati. Inače, 31 dijete je bilo sudionik prometnih nesreća u posljednjih sedam mjeseci, od toga je dvoje pretrpjelo teške ozljede, pješak i biciklist, 11 lake, a 18 djece je pošlo bez ozljeda. Ne možemo reći da smo time zadovoljni i bilo bi najbolje da nema prometnih nesreća u kojima sudjeluju djeca – kazala je Andrea Novotni. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!