Jubilarna sajamska manifestacija uz dobro znane adute donosi i novitete za hrano-pivo-ljupce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kada je prije tri desetljeća na sajamskom prostoru u Gudovcu pokrenuta međužupanijska stočarska izložba rijetko tko je mogao pomisliti da će Jesenski međunarodni bjelovarski sajam doseći današnju razinu, a u svom jubilarnom, tridesetom izdanju od 8. do 10. rujna opravdat će svoj status jednog od najvećih sajmova u Hrvatskoj. Veći je jedino proljetni sajam.

-Jesenski sajam je jedinstvena manifestacija koja se održava na oko deset hektara površine, dakle na čitavom sajamskom prostoru, a na toj će sajamskoj manifestaciji sudjelovati 400-tinjak izlagača iz desetak zemalja i održat će se prezentacije brojnih noviteta kod proizvoda – ističe direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Zemlja partner je Ukrajina koja će unatoč ratu pokazati da život i gospodarstvo moraju ići dalje. U sklopu jesenskog sajmovanja održavaju se i sajmovi Drvni svijet i 5. element, a kruna je svakako Državna stočarska izložba u sklopu koje se održava i uvijek atraktivni Kup mladih uzgajivača. Već tradicionalno na jesenskoj sajamskoj manifestaciji rame uz rame stoje prodavači velike mehanizacije i mali OPG-ovci s tim da je naglasak ipak na ovim malima.

-Naš jesenski sajam obiluje brojnim malim izlagačima, OPG-ovima s robom široke potrošnje po čemu se razlikuje od proljetnog sajma. Sajam je zanimljiv čitavim obiteljima koje mogu ugodno provesti jedan dan ili čak cijeli vikend – poziva Salaj.

Za još ugodniji boravak dodatno je obogaćena gastronomska ponuda.

-Imamo desetak različitih ugostitelja, pa očekujemo bolju i šarolikiju ponudu: od ribe, do volova, janjadi i prasadi. U suradnji s partnerima organiziramo i natjecanje u ‘klopanju’ sajamskog hamburgera i u ispijanju piva – otkriva Salaj.

Izostati ni ovog puta neće nastupi KUD-ova, a razočarani neće biti ni oni željni stjecanja novih znanja.

-Kao i svake godine imamo desetak stručnih predavanja i okruglih stolova u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, HAPIH-a, uzgojnih udruženja i nekoga od izlagača – kaže direktor Bjelovarskog sajma i poziva sve da od 8. do 10. rujna dođu na Bjelovarski sajam.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!