Staro bolničko parkiralište se transformiralo iz ružnog pačeta u labuda, evo kad možete parkirati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U samo dva dana najveći parking u samom središtu grada, onaj bjelovarske bolnice, pretvorio se iz dotrajalog u lijepi i funkcionalni, a građani će već ujutro ondje moći parkirati svoja vozila. Zahvaljujući bjelovarskoj tvrtki PZC, sama površina još je jučer dobila novi sloj asfalta, a danas je na redu završno iscrtavanje parking linija za 94 parkirna mjesta, po tri mjesta za taksi vozila i punionicu za električne automobile te šest mjesta za invalide.

Zadovoljstvo ovim ekspeditivnim radovima nije krila ni sama ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.
– Oduševljena sam izgledom ovog parkinga koje sada izgleda tako da ga više ne bismo ni trebali nazivati starim bolničkim parkingom. Ono sada izgleda kao novo zahvaljujući bjelovarski firmi PZC koja je postavila novi asfalt. Ukupna vrijednost radova je oko 20 tisuća eura što je golema donacija – istaknula je ravnateljica Grbaš Bratković dodavši kako je stari i dotrajali parking bio prepun rupa što je bio najveći problem za pacijente. Nerijetko su to, nastavila je ravnateljica, građani treće životne dobi, osobe u invalidskim kolicima, osobe koje se kreću uz pomoć štaka, kao i majke s dječjim kolicima kojima su rupe bile velike prepreke na putu do liječnika.

– Naša bolnica je od vlade dobila velika sredstva za opremanje nove bolnice, novcem iz decentraliziranih sredstava uvijek nastojimo kupiti nove uređaje, no na kraju ispadne da za ovakve pothvate nedostaje sredstava. Upravo zato sam odlučila kontaktirati gospođu Marijanu Radičević u nadi da će nam P.Z.C. izaći u susret i kroz donaciju pokrpati rupe. Ipak, njihovi stručnjaci su izašli na teren kako bi vidjeli u kakvom je stanju parkiralište te u konačnici odlučili preasfaltirati čitavo parkiralište na čemu sam neizmjerno zahvalna – pojasnila je ravnateljica put do novog asfalta na ovom parkiralištu koje godinama nije obnavljano.

Da je jedino asfaltiranje čitavog parkirališta moglo donijeti dugoročno rješenje za Bjelovarčane naglasila je direktorica PZC-a Marijana Radičević.
-Došli smo do zaključka da krpanje ne bi bilo dugoročno rješenje, a naša bolnica i naš grad zaslužuju upravo takvo rješenje. Stoga smo odlučili napraviti novo parkiralište. Nakon što je parkiralište u nedjelju ispražnjeno, sami radovi su trajali jedan dan, a danas će sve biti iscrtano – kazala je Radičević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!