Većina gradskih vijećnika dignut će ruku za novu ravnateljicu muzeja. Evo o kome se radi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana u utorak (12. rujna) većina gradskih vijećnika dignut će ruku za imenovanje Marijane Dragičević novom ravnateljicom Gradskog muzeja. 

Marijana Dragičević potpredsjednica je županijskog HSLS-a, diplomirala je povijesti i arheologiju i višegodišnja je kustosica Gradskog muzeja. 

Dragičević je i predsjednica Društva umjetnika mladih alternativaca kojem je od strane Grada Bjelovara isplaćeno više od 30 tisuća kuna za tiskanje i promociju knjiga koje potpisuje Marijana Dragičević. 

Kao spisateljica je bila članica Upravnog vijeća Narodne knjižnice Petar Preradović, ali je izašla iz navedenog vijeća te je ova diplomirana povjesničarka i arheologinja trenutno članica Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo BBŽ-a. 

Inače, na natječaj za ravnatelja/ravnateljicu Gradskog muzeja javila se samo jedna osoba, Marijana Dragičević, a dosadašnji ravnatelj Milan Pavlović koji je muzej vodio u dva mandata nije se kandidirao za treći mandat te odlazi iz Gradskog muzeja.

Za vrijeme Pavlovića u muzeju je otvoreno više od stotinu izložbi i održano je više od stotinu programa stoga novoj ravnateljici neće biti lako ući u cipele svoga prethodnika. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!