[FOTO] Ivana je danas prvi put darovala krv, evo što kaže o svojim motivima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Brojni Bjelovarčani danas su odlučili odazvati se rujanskoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi bjelovarskog Gradskog društva Crvenog križa. Ovo je prva organizirana akcija nakon što je medijima odjeknula vijest da su u bjelovarskoj bolnici obustavljene operacije zbog nestašice krvi pa velik interes javnosti ne čudi.

– Svi oni koji žele, mogu doći i darovati krvi u prostorije Gradskog društva Crvenog križa. Akcija traje i sutra, u četvrtak, te petak od 11 do 17 sati. Samo zajedničkim snagama možemo osigurati dostupnost krvi u svakom trenutku svima onima kojima je potrebna. U konačnici, lijepo je biti solidaran i pomoći drugima – kazala je Vida Malek, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.

Upravo je pomoć drugima bila glavni motiv Ivane Stapić iz Rovišća koja je danas postala dobrovoljna darivateljica krvi.
-Nemam konkretan razlog zašto sam odlučila darovati krv, no smatram kako je zaista lijepo pomoći ako smo u mogućnosti. Ja za to trebam izdvojiti tek malo svog vremena, a na taj način nekom mogu spasiti život. U krajnjoj liniji, možda će i meni jednog dana zatrebati krv – kazala je ova 20-godišnja studentica zagrebačkog Zdravstvenog veleučilišta.

S druge strane, puna tri desetljeća darivateljskog iskustva ima Bjelovarčanka Vesna Vujčić.
-Krv sam prvi put darovala davne 1991. godine. Kolega s posla je znao da sam B+ krvna grupa. Otvorio je vrata mogu ureda i rekao „Idemo u bolnicu”, na to sam ga pitala „Zar ti nije dobro?”, a on mi je odgovorio da je sve u redu, ali da idemo dati krv. Tako sam krenula i darujem do dana današnjeg. Ništa ne boli, ne traje dugo i zapravo nikoga od nas ništa ne košta da nekome pomognemo na ovaj način – istaknula je Vujčić.

Slično govori i 27-godišnji Marko Hapavel iza kojeg je 17 akcija darivanja krvi.
-Moja krvna grupa je 0- što je vrlo potrebna krvna grupa. Inače radim u vojsci pa krv daruje i velik broj mojih kolega tako da je svima nama posve normalno odazivati se akcijama Crvenog križa. Ovisno o obavezama, dolazim svaka tri ili četiri mjeseca. Lijepo je biti u prilici pomoći onima kojima je pomoć potrebna – zaključio je ovaj mladić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!