Komedija Fest: U Dom kulture stiže osam fantastičnih predstava!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dom kulture će biti domaćin 12. Komedija festa koji će biti održan od 14. do 24. rujna. Ovaj fantastični festival smijeha ima podršku Grada Bjelovara što je potvrdio i gradonačelnik Dario Hrebak. 

-S ovim festivalom na neki način otvaramo i našu kazališnu sezonu u Domu kulture koji je zbog toga i obnovljen. Bjelovarčani se sve više privikavaju da u svome gradu imaju ozbiljan kazališni sadržaj. Sada najavljujemo Komedija fest, dvanaesti po redu. Organizira ga Bjelovarsko kazalište na čelu s Majom Fabičević, a pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Bjelovarčani će moći vidjeti osam komedija, bit će izvedene i dvije predstave za djecu te će biti organizirano nekoliko glumačkih radionica. Sve će se odvijati u našem Domu kulture – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak koji je dodao da Grad Bjelovar ne odustaje od profesionalnog kazališta u Bjelovaru, ali da se mora ići korak po korak. 

Margareta Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta istaknula je da je program iznimno zanimljiv i bogat. 

-Ova godina je stvarno bila vrhunska kada su u pitanju produkcije komedija. Iz cijele Hrvatske odlični amateri doći će na našu pozornicu i izvesti fantastične  komedije, a imat ćemo i dvije predstave za djecu. Dakle, stotinjak kazališnih amatera će nastupiti na predivnim daskama Doma kulture. Što se tiče Bjelovarskog kazališta, tijekom cijelog rujna upisivat ćemo mlade članove, naravno i stare koji žele. Prodaja ulaznica je u kućici, kreće od ponedjeljka od 10 do 16 sati, cijena ulaznice je četiri eura, a za umirovljenike tri eura – kazala je Fabičević. 

 

Denis Hladiš, ravnatelj bjelovarskog KMC-a najavio je rujanski i listopadski program u Domu kulture. 

-Deveti mjesec će očigledno biti u znaku komedije, što se tiče Bjelovarskog kazališta kada je riječ o festivalu, ali i početku drugog dijela sezone ‘Kazalište u gostima’ gdje ugošćujemo vrhunske predstave. Otvaramo 20. rujna s gostovanjem Komedije, dakle Cabaret Zagrepčanke i statičar. Nakon toga nas u desetom mjesecu očekuju tri poslastice, odmah na početku mjeseca imamo ‘Udavače’, fantastična predstava gdje glumi naša Erna Rudnički. Nakon toga nam dolazi HNK Šibenik s jednim glazbeno, poetsko, scenskim događajem koji je posveće Arsenu Dediću. Dakle, Arsenov feral i to će biti jedan zanimljiv program. Na kraju listopada nam dolazi predstava iz Sarajeva ‘Dame biraju’ i ta predstava je veliki hit. Jedanaesti mjesec još dogovaramo, ali možemo načelno reći da će doći Kerempuh i HNK Osijek – kazao je ravnatelj Hladiš. 

Ivan Ožegović, poznati bjelovarski glumac istaknuo je da je važno što se događanja suradnja KMC-a i Bjelovarskog kazališta te da se nada da će Bjelovar dobiti profesionalno kazalište, ali da glavnu riječ o tome ima Grad Bjelovar. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!