Nema više pucanja cijevi, u Bjelovar stiže investicija vrijedna 125 milijuna kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovar stiže još jedna višemilijunska investicija. Gradonačelnik Dario Hrebak na društvenim mrežama se pohvalio kako su osigurana sredstva za realizaciju velikog infrastrukturnog projekta koji se najavljuje već duže vrijeme – obnovu magistralnog vodovoda Delovi-Bjelovar.

-U Bjelovaru neće pucati vodovodne cijevi! Upravo smo potpisali ugovor vrijedan gotovo 125 milijuna kuna ili nešto više od 16 milijuna eura za obnovu magistralnog vodovoda Delovi- Bjelovar, dugog 22 kilometra iz kojeg cijeli Bjelovar dobiva pitku vodu, a gubici prijenosa vode do Bjelovara su veći od 50 posto – napisao je Hrebak.

U sklopu ovog strateškog projekta zamijenit će se stara infrastruktura koja datira još iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Podsjetimo, riječ je o projektu čiji su nositelj bjelovarske Vodne usluge. Direktor te gradske tvrtke, Ivan Ivančić danas je potpisao ugovor sa Zoranom Đurokoviće, prvim čovjekom Hrvatskih voda, državne tvrtke koja će financirati 80 posto ove investicije.

Kako doznajemo, već ovih dana krenut će se u potragu za izvođačima radova. Taj bi postupak mogao biti okončan do kraja godine, što znači da bi se s radovima moglo započeti već idućeg proljeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!