U ponedjeljak pogledajte fantastičnu izvedbu ‘Predstave koja nastaje’. Ulaz besplatan!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U ponedjeljak, 11. rujna u 17 sati u bjelovarskom Domu kulture možete pogledati izvedbu ‘Predstava koja nastaje’ u produkciji i kolektivnom autorstvu Nomadske plesne akademije Hrvatska. Ulaz je besplatan.

Inače, predstava koja nastaje nastala je kroz horizontalno koautorstvo izvođačica i koreografkinja različitih generacija, usmjerenja i iskustva koje generiraju temelje Nomadske plesne akademije Hrvatska. Privremeni kolektiv čine izvođačice i koreografkinje koje u svojoj redovitoj svakodnevnoj praksi djeluju kao pokretačice i važni čimbenici lokalnih plesnih zajednica u kontekstu gradova u kojima djeluju diljem Hrvatske.

Okupljene s ciljem zajedničkog umjetničkog istraživanja i kreativnog rada kroz „Predstavu koja nastaje“, podjednako ispituju, negiraju, ali i afirmiraju međusobne različitosti kao snagu u nastajanju zajedništva. Pojam nastajanja živo je prisutan i na različite načine usmjerava umjetničke procese te kroz ovaj rad postaje gorivo, tema, metoda i umjetnički postupak. Rezultat je izvedba koja u skladu s fenomenom nastajanja, a u oštroj suprotnosti s adaptivnim ponašanjem koje apsorbira ili prilagođava vanjske zahtjeve kao i smetnje, već iznenađuje i izaziva izvođačice kao i publiku, istovremeno nudeći iskustvo kolektiviteta u akciji.

Koreografija i izvedba: Koraljka Begović, Aleksandra Janeva Imfeld, Mia Kevo, Larisa Lipovac Navojec, Nives Soldičić, Melita Spahić Bezjak, Irma Unušić
Dramaturginja: Jasmina Založnik
Glazba: Marin Živković
Oblikovanje svjetla i tehničko vodstvo: Saša Fistrić
Kostimi: NDA CRO uz utjecaj Irme Unušić
Vanjska suradnica: Tamara Curić
Scenografija i grafičko oblikovanje: Hrvoje Jelinčić
Produkcija: Nomadska plesna akademija Hrvatska
Partneri projekta: UO SHOOMA (Bjelovar), Prostor Plus (Rijeka), Free Dance (Karlovac), Plesni centar TALA (Zagreb)
Pokrovitelj gostovanja: Ministarstvo kulture i medija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!