Salaj: Odradili smo kvalitetan sajam, a vjerujem u novo obećanje ministrice Vučković!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zatvoren je jubilarni 30. jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Tijekom protekla tri dana sajmskim prostorom u Gudovcu prodefiliralo je preko 300 izlagača i na tisuće posjetitelja, a manifestaciju je konačno poslužilo i dobro vrijeme. Zadovoljan je i prvi čovjek Bjelovarskog sajma, direktor Zlatko Salaj.

-Drago mi je što je uoči početka sajma riješena pristupačnost sajma. Nakon dvije godine završena je cesta kroz Gudovac, a osigurali smo i dodatna parkirna mjesta za posjetitelje. Ljudi tako ovoga puta nisu morali dugo čekati da uđu na sajam, sad smo ih bez problema smjestili, i mislim da smo odradili jedan dobar i kvalitetan sajam – poručuje Salaj, dodajući kako je cilj napraviti iskorak kad je riječ o digitalizaciji pa će se tako ubuduće karte za manifestacije moći kupiti online, što će dodatno smanjiti šansu da se zapne u gužvi.

Na Jesenskom sajmu se dosta tržilo, no nisu svi posjetitelji došli samo zbog toga, kaže Salaj.

-Naša sajamska manifestacije je najveća u Hrvatskoj, prostire se na oko 100 tisuća kvadratnih metara. Ovdje se stvarno može se stvarno provesti cijeli dan u razgledavanju i kupovini. No, sajam se treba shvatiti kao sajam, ne samo šetati i proći. Ako negoa nešto zanima, neka slobodno pita, dobit će odgovore, ponude, to je smisao sajma. Naš sajam je sigurno najveće mjesto poslovnih susreta u Hrvatskoj – kaže direktor.

Dodaje kako u Europi postoje sajmovi na kojima se ne može kupiti ništa, ni za jedan euro, već se samo mogu prezentirati roba i usluge.

-Na našem sajmu se događa prodaja i to je dobro, no važno se pokazati. Neke prodaje se događaju i nekoliko mjeseci nakon sajma, ali baš zbog kontakta ostvarenog na našem sajmu – kaže Salaj.

Dodaje kako će pripreme za nove sajamske manifestacije na Bjelovarskom sajmu započeti već sutra, odnosno odmah nakon što Jesenski sajam završi.

-Sajam je uvijek na početku. Već u narednim mjesecima odredit ćemo termine sajamskih manifestacija u idućoj godini. 30. godišnjicu osnutka sajma obilježit ćemo i podjelom zahvalnica svima onima koji su za to vrijeme sudjelovali u stvaranju našeg sajma – najavljuje Salaj.

A pomoglo je ove godine i Ministarstvo poljoprivrede koje je izdvojilo 320 tisuća eura za popravak krovišta na glavnoj staji. K time, ministrica Vučković, koja je otvorila ovogodišnju manifestaciju, najavila je daljnja ulaganja u sajam.

-Drago nam je što smo mi sajam koji je priznat od strane naše države, što potvrđuju i ulaganja Ministarstva poljoprivrede. Ovih dana bit će raspisan natječaj za izradu krovišta, ako bude lijepo vrijeme trebali bismo ga imati do kraja godine ili najkasnije do idućeg, Proljetnog sajma. Ministrica Vučković je obećala daljnja ulaganja u sajam. Naš sajam je star 30 godina, a mnogi stariji sajmovi, poput Radgone ili Novog sada, imaju bolju infrastrukturu od nas. Dakle i mi moramo ulagati u infrastrukturu kako bismo bili konkurentniji i da budemo pristupačni našim posjetiteljima i izlagačima. Vjerujemo kako će ministrica ispuniti i to obećanje – zaključuje Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!