[VIDEO/FOTO] Festival koji vraća rock u Bjelovar: ‘U dva dana nastupit će devet bendova’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U petak i subotu na Trgu hrvatskih branitelja održat će se rock festival pod nazivom ‘Zbrda zdola’. Na festivalu će nastupiti devet rock bendova, koncerti počinju u 20 sati, ulaz je besplatan, a festival organizira bjelovarski CUK na čelu s ravnateljicom Ivanom Hrpalo. Također treba istaknuti da festival podržava i ministarstvo kulture. 

-Koncerti će se održati 15. i 16. rujna, dakle sada u petak i subotu  na Radićevom to jest Trgu hrvatskih branitelja, pozornica će biti pokraj parkirališta. Čini mi se da je rock glazba možda malo zapostavljena u našem gradu pa evo, s ovim festivalom pokušat ćemo malo to promijeniti i naravno pokušati da to postane tradicija – rekla je ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo i nastavlja. 

-Ovaj festival će pokazati da imamo puno kvalitetnih lokalnih bendova. U okolici i regiji ima dosta ovakvih festivala koji su dobro posjećeni pa zašto ne bi imali i mi u našem gradu – kazala je Hrpalo. 

 

Glazbenik Bojan Gatalica istaknuo je da Bjelovar ima sve više rock bendova i da se za njih treba čuti i da ih treba podržati. 

-Pozdravljam ovaj projekt, jako mi je drago da se konačno ovako nešto organizira u Bjelovaru. Samo neka potraje i neka se održava svake godine kazao je Gatalica. 

Studentica Jelena Nekvapil zaljubljenica je u rock glazbu i odlučila je volontirati na festivalu. 

-Bila sam na Špancirfestu s prijateljem iz Bjelovara koji mi je rekao da imamo rock festival u Bjelovaru. Ostala sam iznenađena, kako, kada, gdje. Počela sam odmah sve istraživati i rekla sam ja ovdje moram sudjelovati. Odbili me ili ne, ja moram biti tamo jer ako se igdje dobro i ugodno osjećam to su onda rock festivali – kazala je mlada studentica Jelena. 

Petar Klinac član benda Hotel Korzo kaže da je bio ugodno iznenađen kada je još prije godinu dana dobio poziv iz CUK-a da sudjeluje na festivalu. 

-Drago mi je da postoji netko tko je spreman pozvati mladi bend koji još nema svoju veliku publiku jer teško se probiti, posebno s rockom koji više nije mainstream. Drago mi je što se festival održava u Bjelovaru i nastupit ćemo sa zadovoljstvom. U Bjelovaru ima kulturnih sadržaja, recimo BOK fest, DOKUart i slično, ali vrijeme je da se i s glazbom krene u tom smjeru – kazao je, između ostalog, Klinac. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!