Liberali će za vikend zaposjesti Bjelovar, ovo je glavni razlog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavnici liberalnih stranaka okupit će se ovog vikenda u hotelu Art’eria na dvodnevnom Energetskom forumu liberala u organizaciji HSLS-a. Uz predstavnike većine liberalnih političkih opcija u Hrvatskoj, forum će okupiti i brojne stručnjake iz energetskog i povezanih sektora te predstavnike Zaklade Friedrich Naumann.

Uz stručne teme poput energetske tranzicije, net-zero politike, otpada i energije, obnovljivih izvora poput solarne i geotermalne energije, sudionici foruma raspravljat će i o energetskim politikama na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Politički panel održat će se u subotu, a panelisti bi trebali biti Radimir Čačić, predsjednik Reformista, Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, Stanko Kordić, član Nacionalnog vijeća Glasa, Dalibor Paus, predsjednik IDS-a, Dubravko Ponoš, predsjednik Upravnog odbora FOKUS-a i nezavisni gradonačelnik Pule Filip Zorčić. Panel će moderirati Mirko Budiša, zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

“Krovna stranka europskih liberala Alde potiče sve liberalne stranke u Hrvatskoj da što više surađuju, razmjenjuju ideje i stvaraju zajedničke politike. U Hrvatskoj ima previše liberalnih stranaka i previše je isključivosti među njima. Iz perspektive europskih liberala to je njima neshvatljivo i naravno da se boje da upravo zbog te razjedinjenosti postoji opasnost da po prvi puta u europskom parlamentu nakon skorašnjih europskih izbor, ne sjedi niti jedan liberal iz Hrvatske. S druge strane, održivo gospodarstvo i samodostatnost u potrebama energije jedna je i od liberalnih tema i tom temom ćemo se baviti upravo u subotu na događaju u organizaciji liberalne zaklade Friedrich Nauman Stiftung”, kazao je za klikni.hr Dario Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!