Mladi šampion! Garešnički sportaš je u juniorskoj konkurenciji osvojio sve…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Tomislav Kranjec dolazi iz Garešnice i maturant je Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju. Tomislav Kranjec je i vrhunski sportaš. Na posljednjem Svjetskom juniorskom prvenstvu u savateu u disciplini Assaut je osvojio zlato, a to mu je tek jedno u nizu osvojenih odličja.

-Prošle godine sam postao i europski juniorski prvak, a godinu prije toga na prvom velikom natjecanju sam s 15 godina postao treći na svijetu. To su najveća natjecanja, a na dva državna prvenstva sam također bio prvi i s njih sam se i plasirao na daljnja natjecanja – navodi mladi sportaš.

Foto: Facebook Savate klub Šan

 

Najdraže mu je svjetsko zlato jer ono, ističe mladi sportaš, znači da ste osvojili svijet. Osvojio je on i puno priznanja. Dobio je zlatnu plaketu za najboljeg županijskog juniora za 2022., a proglašen je i najboljim juniorom Hrvatske za 2022. u disciplini Assaut savate. Recept za takve rezultate je za njega jednostavan.

-Fizička sprema, ali to se radi na treninzima, smirenost u glavi i organizacija – otkriva Kranjec.

Organizacija je itekako potrebna jer je Tomislav član garešničkog Savate kluba Šan i dok ide u školu u Grubišno Polje, živi i trenira u Garešnici i to četiri do pet puta tjedno. No, svoje obaveze uspije uskladiti.

-Iz škole dolazim u 15 sati, a treninzi su jedan dan od 19 do 20, a drugi od 20 do 21 tako da mogu sve stići – kaže Kranjec.

Savate trenira šest godina, a želja mu je nagodinu nastupiti na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Naslovna fotografija: Facebook Savate klub Šan


PODIJELI S PRIJATELJIMA!