Počela izgradnja posljednje trase do Bjelovara, u Prgmelju podignut kamp

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ubrzavaju radovi na izgradnji posljednje trase brze ceste prema Bjelovaru. Gradonačelnik Dario Hrebak u četvrtak se na društvenim mrežama pohvalio kako je obišao kamp tvrtke Kamgrad, glavnog izvođača radova, podignut u Prgomelju.

-Danas smo u Prgomelju, u novoizgrađenom kampu, imali koordinativni sastanak s voditeljima gradilišta tvrtke Kamgrad, koja je glavni izvođač radova izgradnje završnih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru koju čekamo desetljećima. Veliko hvala Hrvatskim cestama, koje su uložile veliki napor da pokrenu dugoočekivane radove – napisao je Hrebak koji je pohvalio još jednu veliku državnu tvrtku.

-Hrvatske šume su rekordno, u svega nekoliko tjedana, raskrčile cijelu trasu iako su imale rok od 2 mjeseca. U idućih 10 dana kreću zemljani radovi na samoj trasi, od strane glavnog izvođača, a već idući tjedan će Grad Bjelovar izdati sve potrebne suglasnosti za promet teretnih vozila našim prometnicama, s obzirom da će dnevno deseci teških kamiona i mehanizacije s materijalom dolaziti na gradilište – istaknuo je bjelovarski gradonačelnik.

Hrebak dodaje kako se i Bjelovarski sajam uključio u cijelu priču tako što će dati u najam svoje slobodne površine za depo građevinskog materijala.

-Za građevinske radnike već je pronađen smještaj i prehrana u Bjelovaru i okolici, a angažirana je i lokalna građevinska i autoprijevoznička operativa, kao podizvođači radova. Baš sam ugodno iznenađen organiziranošću Kamgrada i spremnosti da cestu naprave do kraja 2025.godine – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!