[FOTO] Kroz bure i valove do europskog života u Štefanju: Kreće gradnja vrtića, a stižu kanalizacija i novi nogostupi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općina Štefanje danas slavi 30. rođendan. Kako i priliči, tim je povodom danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su, uz domaćine, nazočili i brojni uzvanici iz gospodarskog, političkog i kulturnog života. Bila je to prilika da načelnik Općine Silvestar Štefović sve prisutne podsjeti što je sve učinjeno u protekla tri desetljeća da bi ova općina bila tu gdje je danas.

Mjesto kvalitetnog, mirnog i sigurnog života

– Ovaj, 30. po redu Dan općine, prilika je za osvrt u prošlost kako bismo se prisjetili ljudi i događaja koji su oblikovali naše Štefanje. Ništa u tih 30 godina nije bilo lako. Od samog početka pred Općinom Štefanje bilo je mnogo prepreka. Ipak, načelnik Emić i njegovi suradnici, uz veliku pomoć našeg tadašnjeg župana velečasnog Nikole Majcana, uspjeli su se izboriti da ovo povijesno mjesto postane općina. Tada počinje plovidba nepoznatim morem punim bura i valova. Bilo je teških dana, ali sve je prošlo. Danas je općina Štefanje mjesto kvalitetnog, mirnog i sigurnog života – naglasio je Štefović. Podsjetio je kako prije 30 godina u Štefanju nije bilo telefona, javne rasvjete, plinske mreže, vodovoda, kako većina cesta nije imala asfalt, a tamošnji vatrogasni i drugi domovi su bili u ruševnom stanju.

– Danas imamo sve to, ali i puno više od toga. Pred nama je izgradnja dječjeg vrtića te kanalizacije i nogostupa kao najvažnijih projekata u ovom mandatu. Želja nam je da naši mladi ne moraju bolji život tražiti negdje drugdje u Europi, već europskim sredstvima ovdje želimo stvarati bolji život za sve. Sve ono dobro što očekujemo i čemu se nadamo ne može doći samo po sebi. Ničeg nema bez našeg zajedničkog sudjelovanja u izgradnji zajednice u kojoj živimo. Ova općina je i obveza i privilegija svih nas – istaknuo je Štefović zahvalivši svima koji su ugradili poneki kamenčić u izgradnju općine Štefanje te čestitavši svim mještanima Dan općine i blagdan Gospe Žalosne.

Zajedničkim snagama do boljitka

U ime načelnika i gradonačelnika Dan općine Štefanje svim tamošnjim mještanima čestitao je šandrovački načelnik Dario Halauš. Kazao je kako živimo u teškim vremenima u kojim je teško biti načelnik, no kako je uvjeren da će Štefović i dalje davati sve od sebe da bi Štefanje bilo još ljepše i ugodnije za život.
Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je općinskom načelniku na rezultatima i spomenuo neka od ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije koji doprinose razvoju općine Štefanje.

-Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija dajemo svoj doprinos razvoju ove općine. Ulagali smo u školstvo, obnovili stolariju u područnoj školi Laminac, zamijenili pod u dvorani matične škole te postavili novu LED rasvjetu u učionicama. Zajedničkim snagama u budućem razdoblju nastavit ćemo raditi na tome kako bi još više doprinijeli razvoju ove općine – kazao je Marušić te čestitao načelniku i njegovom timu na svemu što rade.
Koliko je važna sinergija svih razina vlasti u svom je govoru na svečanoj sjednici podsjetio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

– Još jednom ću naglasiti sinergiju od općine preko županije do državne vlasti. Štefanje će dobiti vrtić, no i nakon same izgradnje vrtiće treba financirati, no podsjetit ću da je naša Vlada donijela odluku kako će pomagati gradovima i općinama u normalnom funkcioniranju. To je najbolji primjer da nam vertikala od općina i gradova preko županija do nacionalne vlasti jako dobro funkcionira. Cijeli paket mjera vlade pomaže svima, a zahvaljujući njemu ćemo lakše ući u ovu zimu. U jednom dobrom ozračju, svima želim čestitati Dan općine – kazao je Totgergeli.

Posjetite Šajbajfest

Nakon svečane sjednice, proslava se nastavlja Šajbajfestom. Naime, u središnjem parku u Štefanju za mještane je osiguran niz sadržaja. Postavljena je izložba proizvoda OPG-a s područja štefanjske općine, udruge su pripremile srneći paprikaš, kao i fiš paprikaš za one koji preferiraju riblje specijalitete. Uz to se peče vol, a pripremljeno je i natjecanje u pečenju roštilja. Sigurno je da nitko neće ostati gladan, kako hrane tako ni dobre glazbe za koju će se pobrinuti Štefanjska zvona.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!