[FOTO] Ovo je najtraženiji dom za iznajmljivanje u Bjelovaru. Evo koliko je dan…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar ima 22 objekta koja iznajmljuje, a jedan od njih, novouređeni mjesni dom u Gornjim Plavnicama posjetio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 

-Ti objekti ili domovi su iznimno korišteni, građani ih iznajmljuju za razne prigode, od rođendana, pričesti, krštenja, karmina i slično. Prošle godine su domovi bili 411 puta iznajmljeni, ove godine do 1.lipnja 223 puta i to je ogromna brojka – kazao je Brajdić i nastavlja. 

-Jako puno ulažemo u te domove, dakle u nove stolove, stolice, klime, bojlere, perilice i sve ostalo. Prošle godine je uloženo 100 tisuća eura u 22 objekta, ove godine do 1. rujna 142 tisuće eura. To nije mali novac, nisu ni milijuni, ali je primjeren da domovi budu kako kako treba – kazao je Brajdić koji je bio upitan kakav je cjenik po pitanju iznajmljivanja domova. 

-Što se tiče domova tražimo jamčevinu, ona iznosi 66 eura. To je u slučaju ako dođe do uništavanja nekih stvari, čaša, tanjura, interijera. Inače, cijene domova su različite, ovisno o tome koliko se puta dom iznajmljuje, ovaj u Gornjim Plavnicama je natraženiji dom i cijena je 88 eura – kazao je Brajdić. 

Ivan Butorac, zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Gornje Plavnice kazao je da je dom prije obnove bio derutna i ruševna zgrada, a sada je moderno opremljen objekat. 

-Dom je zauzet svakog vikenda što je dobro, ali naravno treba ga održavati što u suradnji s Gradom i činimo – kazao je Butorac. 

Domar Marinko Tolić pojasnio je kako iznajmljivanje funkcionira. 

-Tko iznajmi dom dođe, preuzme ključeve, kada događaj prođe ja dođem i pregledam ima li šteta, ako ima prijavim. A zna biti štete. Najgori su osamnaesti rođendani, oni naprave pravi rusvaj. A bilo je i momačkih i manjih svatova – kazao je Tolić i dodaje. 

-To što imamo ovakav dom ovdje, pa sretni smo i nismo. Fešte su glasne i oni koji žive kraj doma se bune, ali ne možemo tu ništa – kazao je Tolić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!