U Rovišću će se moći besplatno izmjeriti šećer u krvi i tlak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U Hrvatskoj oko 380 tisuća osoba boluje od dijabetesa, a procjenjuje se da još oko 250 tisuća osoba ne zna da ima šećernu bolest. Upravo zbog toga Rovišće ove nedjelje 17. rujna organizira javnozdravstvenu akciju. U Kulturnom centru će se građanima od 9 do 11 sati mjeriti šećer u krvi i tlak, a moći će dobiti i savjete stručnjaka na čelu s predsjednikom Hrvatskog društva za dijabetes, doktorom Dariom Rahelićem. Načelnik Slavko Prišćan se nada što boljem odazivu.

-Naravno da bih volio da dođe što više ljudi kako bi na vrijeme otkrili, a možda i prevenirali šećernu bolest koju većina od nas potencijalno ‘nosi’. Prevencija je važna kako kod drugih bolesti tako i kod ove jer kažu da je šećerna bolest tihi ubojica – kaže Prišćan.

Općina je slične akcije već organizirala.

-Imamo oboljele od dijabetesa na području naše općine. Redovito se mjeri šećer u krvi i tlak, svaki mjesec nekoliko puta upravo u Kulturnom centru, pa smo uz neke naše poznanike i liječnike iz Zagreba došli na ideju da bi smo s njima, ali i našom bolnicom odradili takvu akciju – navodi Prišćan.

Akcija je besplatna, mještani se ne trebaju najaviti već samo u nedjelju trebaju doći u rovišćanski Kulturni centar od 9 do 11 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!