[FOTO] Obilježena 32. obljetnica pobjede koja je promijenila tijek Domovinskog rata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Doljanima pored Daruvara u subotu je obilježena 32. obljetnica oslobađanja vojarne „Polom” koja je predstavljala prekretnicu u Domovinskom ratu na daruvarskom području. Istoga dana obilježava se i Dan branitelja Grada Daruvara.

Svečano obilježavanje je započelo na gradskom groblju u Daruvaru i mjesnom groblju u Doljanima i Kipu obilaskom grobova žrtava koje su toga dana stradali: Damira Nađa, Željka Leja, Stjepana Šepla, Augusta i Božene Hašek, Alojza Lneničeka. Dragutin Kovačević i Josip Pleša su bili policijski službenici.
Potom su u Doljanima kod spomen obilježja pored mjesnog doma svečano, dostojanstveno, s puno ponosa ali i sjetom na poginule hrvatske vitezove i civile, obitelji i izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće.

Pored obitelji poginulih, izaslanstva predsjednika Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnika Hrvatske počast žrtvama odali su i predstavnici MUP-a, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Daruvara te braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Kraćim govorom evocirajući uspomene i događaje iz tog vremena prisutnima se obratio umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i aktivni sudionik oslobađanja vojarne “Polom” 1991. godine. Željko Ament, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, ravnatelj Uprave za savjetodavnu psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Zajedničku molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje uz kraći vjerski obred predvodio je vojno-policijski kapelan prečasni Damir Vrabec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!