[FOTO] Kupce u dućanima dočekale nove cijene: Evo kolike uštede donose

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas su na snagu stupile nove, ograničene, cijene proizvoda za kućanstvo. Naime, uz dosadašnjih sedam skupina prehrambenih proizvoda, prošlotjednom odlukom Vlade RH snižene su cijene još 23 različita proizvoda. U konačnici imamo čak 30 različitih proizvoda čije su cijene niže zahvaljujući vladinom paketu mjera za zaštitu kućanstava od rasta cijena.

Tako će od sada, uz suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, pile i svinjsko mljeveno meso, povoljnije cijene imati niz proizvoda. Cijena jogurta od danas iznosi 49 centi, kilograma riže 2,29 eura, a pakiranja od pola kilograma špageta 1,09 eura. Snižena su i jaja pa tako jedno pakiranje M razreda stoji 2,45 eura, a nove cijene imaju i svinjska i juneća vratina te hrenovke i hamburger čija je nova cijena 6,99 po kilogramu. Što se tiče voća i povrća, od sada ćemo manje plaćati krumpir, mrkvu, šareni grah, pasiranu rajčicu, limun te gala jabuke. Na popisu sniženih proizvoda našli su se i mliječna čokolada koja stoji 1,09 eura te sirup sa šećerom za koji ćete trebati izdvojiti 2,99 po litri. Kada je pak riječ o proizvodima za osobnu higijenu, nove cijene proizvoda od danas vrijede za pastu za zube, gel za tuširanje, šampone, toaletni papir, higijenske uloške te pelene. Proizvodi iz ove skupine sniženi su između 17 i čak 53 posto koliko je snižen toaletni papir čija je cijena mnogim kupcima do sada bila trn u oku pa tako sada cijena pakiranja od 10 rola troslojnog papira iznosi 2,99 eura.

Svi ovi proizvodi u trgovinama su označeni posebnom oznakom „ograničena cijena”, a kupcima bi trebali donijeti značajne uštede. Naime, prema izračunima Vlade RH, košarica s navedenih 30 proizvoda koja je zadnjeg dana prošle godine koštala 99,68 eura, ubuduće će stajati 76,19 eura, što je 23,57 posto niže.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!