Gradski korzo: Stabla i žardinjere na posljednju dionicu stižu tek za nekoliko mjeseci…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Glavni radovi na bjelovarskom korzu su konačno završeni zbog čega smo razgovarali sa gradonačelnikom Hrebakom koji je istaknuo da će radovi na kraju ispasti jeftiniji od očekivanog, ali da će se na krajnje uređenje posljednje dionice morati pričekati. 

-Zadovoljan sam radovima, evo sada radimo posljednje kalkulacije, korzo će ispasti dosta manje nego što smo planirali. Koliko točno još ne mogu reći, ali bit će do milijun kuna manje. Uglavnom, ispalo je da je utrošeno manje materijala nego što se planiralo – kazao je gradonačelnik Hrebak i nastavlja. 

Novac iz europskog fonda

-Očekivali smo puno više komplikacija na samoj trasi jer na početku u prvom dijelu kod Gimnazije je bilo puno problema, ali kasnije na našu sreću tih problema više nije bilo. Uglavnom, zadovoljan sam kako je to sve ispalo. Ali korzo još nije gotov, gotovi su građevinski radovi. A urbani dio opreme, žardinjere, stabla i sve ostalo se sada čeka jer smo to prijavili na fond za zaštitu okoliša gdje bi 85 posto trebali povući iz europskog fonda – poručuje Hrebak i nastavlja. 

-Tu ćemo malo izgubiti na vremenu, nekoliko mjeseci, dok se to sve ne napravi, ali u svakom slučaju nam paše jer se sada ne sade stabla, već krajem listopada i početkom studenog, kada je vegetacija u padu. Inače, stalno slušam kako je korzo u prošlosti bilo prekrasno, kako je bilo puno ljudi. Mislim da smo došli do tog trenutka da se to sada sve ponavlja – zaključio je Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!