Hrvački klub Čazma ima sve ljepšu dvoranu i sve bolje rezultate! Podršku pružio i Hrvatski hrvački savez

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak susreo se s predstavnicima Hrvačkog kluba Čazma u mjesnom domu u Milaševcu, koji je Grad Čazma uredio i prenamijenio za korištenje sportskih udruga te ga u novije vrijeme dodijelio na korištenje Hrvačkom klubu Čazma.

Od osnivanja Kluba potkraj prošle godine, u Čazmi postoji velik interes za hrvanjem kao sportom, a zahvaljujući podršci Grada, brojni članovi Hrvačkog kluba Čazma uživaju u jednom od najbolje uređenih i opremljenih prostora za treninge u ovom dijelu Hrvatske. Također, iako postoje tek nešto više od pola godine i kao jedini hrvački klub u BBŽ, već postižu odlične rezultate.

Jedan iz obitelji osnivača i prvih članova, petnaestogodišnji Mislav Murlin državni je hrvački viceprvak.

Intenzivno se radi na osiguravanju što boljih uvjeta rada, a najvažnija stvar koja se dugo čekala je riješena, hrvačka strunjača koju je donirao Hrvatski hrvački savez, dok je za pokrov strunjače Grad Čazma izdvojio gotovo 1.800,00 eura.

– Jako smo zadovoljni jer imamo vrhunske rezultate na državnom nivou. Imamo prvake, viceprvake i ja se nadam da ima još mladih nada i broj članova pokazuje da ovaj klub ima perspektivu i šansu. Naravno, pomogli smo i opremanje ove dvorane financijski tako da uvjeti budu dobri, kako Grad tako i Hrvatski hrvački savez. Očekujemo i dalje dobre rezultate. Ono što bih istaknuo su seoski domovi koji inače danas imaju sve manju svrhu u smislu okupljanja građana. Evo, upravo ovakvi sadržaji nam pomažu da i seoski domovi dobiju novo ruho i da imaju novu namjenu, pa smo tako već nekoliko domova preuredili u sportske dvorane za područne škole tako da ih djeca mogu koristiti, ali i udruge građana i sportski klubovi – kazao je gradonačelnik Pirak.

Sve to daje dobar vjetar u leđa ovom najmlađem sportskom klubu na gradskom području pa predsjednik Domagoj Murlin najavljuje odlične rezultate sa skorih natjecanja na kojima će nastupiti hrvači i hrvačice Čazme.

– Sad imamo državno prvenstvo u slobodnom stilu u Petrinji na koje idu naša tri člana trojica, a i 15. listopada imamo državno početničko, to će nas ići 25 što cura, što dečki i tu mislimo baš napraviti dobar rezultat – optimistično je najavio Murlin.

Koliko vole hrvanje i zašto su se odlučili baš za ovaj sport koji nema tradiciju na ovom području ispričali su Mislav Murlin, koji je svoje prve korake napravio u Hrvačkom klubu Vrbovec i Borna Furmek, koji je hrvanje počeo trenirati upravo u Hrvačkom klubu Čazma.

– U hrvanju sam već otprilike četiri godine, ako ne i više, a motiv je bio većinom tata jer tata me već vodio i prije na borilačke sportove, a u hrvanju mi se sviđaju pravila i zato što je to dosta zahtjevan sport i fizički i psihički – rekao je Mislav, dok je Borna nogomet zamijenio hrvanjem i kaže da mu nije teško uskladiti školu i treninge.

Susretu u Čazmi trebao je prisustvovati i Vladimir Bregović, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza, no zbog poslovnih obveza morao je odgoditi posjet.

Foto: D. Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!