Dječje fotografije nastale tijekom ljetnih praznika izložene na Dječjem odjelu knjižnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar izloženi su foto radovi mladih umjetnika. Riječ je o izložbi “Ljetne foto priče”, a izloženi dječji radovi odnosno fotografije nastale su tijekom ljetnih praznika u sklopu programa “Što znam ja, znat ćeš i ti!” – tečaj fotoradionica. Tečaj je održan u suradnji s Fotoklubom Bjelovar i Hrvatskim fotosavezom.

– Na radionici ovog je ljeta sudjelovalo osmero djece, naših korisnika. Izložba je jako lijepa i vrijedna zato što su djeca, u samo četiri dana koliko je tečaj trajao, uspjela izraditi tako predivne fotografije – rekla je knjižničarka Tatjana Selak-Petrec.

Jedna od polaznica tečaja bila je devetogodišnja Zoa Kovačević.

– Tečaj mi se svidio. Naučili smo kako pravilno treba držati fotoaparat. Na mojoj fotografiji nalazi se slika palme koju sam ja naslikala. Još uvijek ne znam hoću li se nastaviti baviti fotografiranjem, moram razmisliti – priča nam Zoa.

Na izložbi su se našle i dvije fotografije panonskih kitova koje je uočilo oko 13-godišnjeg Mihaela Grdovića.

– Osim što sam naučio fotografirati, bilo mi je lijepo družiti se s prijateljima. Ako ponovno u budućnost bude fotoradionica, prijavit ću se. I inače volim fotografirati, ali samo s mobitelom dok je radionica bila prilika da naučim fotografirati i s fotoaparatom – kaže Mihael.

Jedna od najmlađih fotografkinja bila je 7-godišnja Mara Bujan koja je fotografirala svog djeda.

– U Fotoklubu Bjelovar sam od šeste godine. Volim fotografirati, posebno prirodu, najviše cvijeće. Djed je rekao da mu je fotografija jako lijepa i da mu se sviđa – rekla je Mara.

Tečaj su vodile dvije srednjoškolke Ema Bugarinović i Nika Kapel. Radovi mladih fotografa sviđaju se i ravnateljici knjižnice Vjeruški Štivić.

– Detaljno sam pogledala fotografije i zbilja ima lijepih i zanimljivih radova. Iako se na prvi pogled fotografiranje čini jednostavnim, ipak treba imati dobro oko i kut kako bi nastala dobra fotografija. Cilj je bio zabaviti se i da djeca svoje slobodno vrijeme ljeti, kojeg imaju na pretek, provedu i u knjižnici – zaključila je Štivić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!