Imate fotke starih budnica? Pokažite ih i pomozite da jedinstveni događaj postane kulturno dobro!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U povodu Dana europske baštine, Državni arhiv u Bjelovaru, u suradnji s Moto klubom Bjelovar, organizira prikupljanje fotografija, zapisa i sjećanja na prvosvibanjske izlete, uranak i Moto budnicu, bilo da se radi o vožnji motorima ili biciklima. Prikupljaju se fotografije nastale do 2000. godine.

-Pozivamo sve Bjelovarčane da svoje materijale donesu u Državni arhiv u Bjelovar, zgrada na Trgu E. Kvaternika 6, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Arhiv možete kontaktirati i putem elektroničke pošte na adresu pisarnica@dabj.hr . Arhiv će napraviti stručno skeniranje uz opisivanje događaja na fotografiji i unesti je u Topoteku Bjelovar. https://bjelovar.topoteka.net/ – poručuju iz Državnog arhiva.

Vlasnici fotografija će potpisati izjavu da dopuštaju objavu na digitalnim platformama Topoteka Bjelovar i e-Kultura te da se svi prikupljeni materijali koriste za prijavu Moto budnice na upis u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, pokrenutu na inicijativu Grada Bjelovara. Nakon skeniranja, fotografije će biti vraćene vlasnicima, ali trajno dostupne na arhivskim digitalnim platformama.

– Javite se, budite dio naše prošlosti i očuvajmo je zajedno od zaborava. Čekamo vaše priče i fotografije! – poručuju inicijatori ove akcije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!