Mladen Medak Gaga: Vraćamo se u Dvoranu europskih prvaka, a dolaze nam velike zvijezde…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladen Medak Gaga, poznati bjelovarski kantautor, ilustrator i autor predstava i ove godine je glavni producent Božićnog gala koncerta, čija je organizacija dodijeljena udruzi BJELOVART.

Naime, nakon što je prošlogodišnji koncert bio uspješno odrađen, Gaga je dobio povjerenje da i ove godine organizira ovaj kultni bjelovarski koncert. Osim što je zadužen za organizaciju, Gaga je, kao i svih dosadašnjih godina, autor scenarija i scenografije za Božićni koncert te kaže da je već puno toga dogovoreno te nam je u razgovoru otkrio tko će sve nastupiti.

Dvorana europskih prvaka

– Prva veća promjena je to što ove godine nećemo biti u Domu kulture, kao prošle, već u puno većem prostoru, Dvorani europskih prvaka. To je bila želja iz Gradske uprave koja je pokrovitelj koncerta i tu želju smo ispoštovali. Ove godine ćemo se još više osloniti na domaće glazbenike, Bruno Bišćan će voditi orkestar i njegov će biti izbor glazbenika u orkestru kao što će biti autor dobrog dijela aranžmana, no suradnju s Antom Gelom i dalje ostvarujemo – kazao je Gaga i nastavlja.

Popularni glumci 

-Scenarij sam dugo pripremao, no zbog odluke da se koncert održi u sportskoj dvorani, morao sam načiniti potpuno novi jer bi scena u sportskoj dvorani bila teško izvediva. Mislim da je dobar i zanimljiv, barem su mi tako rekli svi koji su ga pročitali i koji će sudjelovati. Dakle, u igranom djelu koncerta gdje će biti malo glume, malo pjevanja, malo plesa će sudjelovati Goran Smoljanović, Mario Petreković, Erna Rudnički, Tomislav Goluban, Martina Đurđević, Adalbert Turner Juci i, nadam se, Goran Navojec, čiju konačnu potvrdu očekujemo ovih dana. Dakle, bit će tu i dosta proba jer treba taj dio dobro ukomponirati, ali ja želim da to sve bude jedan raznolik kulturni projekt, a ne samo koncert kao koncert. Zapravo, pa i iz HRT-a su nam rekli da je njima bjelovarski Božićni koncert zanimljiv i iz tog razloga što nije čisti koncert već ima i svoj dramski dio – pojašnjava nam Gaga.

Vrsni izvođači

-Što se tiče izvođača, mi smo još sa svima sve dogovorili sve pred mjesec dana. Dakle, nastupit će Neno Belan, Marko Tolja i Mia Dimšić, a vraća nam se i vokalni ansambl Brevis, iz Osijeka – kaže Gaga kojeg smo upitali kojeg točno datuma će biti održan koncert

Početkom prosinca

-Ove godine će koncert biti održan 6. prosinca. Znam da će neki govoriti da je prerano, ali kao prvo to je već adventsko vrijeme, a i poučeni iskustvom od prije, strašno je teško dobiti sve pjevače i instrumentaliste da dođu nastupiti nekoliko dana prije Božića. Osim toga i HRT-u je problem ako imamo koncert nekoliko dana prije Božića, što zbog puno sličnih događanja koje snimaju, što zbog montaže i postprodukcije, tako da je ovaj datum logičan izbor – kazao je Gaga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!