[FOTO] Otkriveno kada kirurzi sele iz austrougarske zgrade: Imat ćemo uvjete ko klinički bolnički centri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U opremanje nove zgrade Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” od odobrenih gotovo sedam milijuna eura, već je uloženo pet i pol milijuna, a do kraja ove godine u funkciji će biti sva tri kata zgrade, čulo se u petak prilikom obilaska tog javnozdravstvenog objekta.

„Bjelovarska bolnica bit će opremljena u rangu kliničkog bolničkog centra, pacijenti će imati kvalitetniju skrb, a liječnici bolje uvjete za rad”, istaknula je ravnateljica Sanela Grbaš – Bratković dodajući da bi do kraja ove godine u funkciji trebali biti prvi, drugi i treći kat bolnice i dio podruma, dok prizemlje radi još od prošle godine. Dobar dio planirane opreme već je stigao, jer su sve nabave, kako je izvijestila ravnateljica, prošle dobro i bez žalbi.

Kirurški odjel u prosincu

„Ako bude sve po planu, očekujemo da će kirurški odjeli ovdje početi raditi u prosincu”, istaknula je Grbaš Bratković pojašnjavajući da se radi o odjelima ortopedije, otorinolaringologije, urologije, kirurgije i oftalmologije.
Objedinjavanje kirurških djelatnosti u jednoj zgradi, kako je istaknula, predstavlja veliki iskorak i zasigurno će omogućiti da pacijenti, a i sami liječnici, budu puno zadovoljniji.

U obilasku je bio i župan Marko Marušić koji je iskazao je zadovoljstvo viđenim i pohvalio trud koji ravnateljica i njen tim ulažu kako bi nova bolnička zgrada bila što prije u funkciji.

„Iz jedne gotovo bezizlazne situacije u kojoj je prijetilo ne samo zaustavljanje opremanja nove bolnice, nego i kolaps cijelog zdravstvenog sustava, došli smo do ove razine što me izrazito veseli. Koristim priliku da još jednom zahvalim našoj Vladi koja je preuzela otplatu kredita za novu bolnicu i još nešto više od devet milijuna eura osigurala za njeno opremanje”, istaknuo je župan izražavajući zadovoljstvo što je u opremanje dosad već utrošeno više od 5,5 milijuna eura. Župan je podsjetio da je za opremanje bolnice za ovu godinu osigurano nešto više od 6,6 milijuna eura.

Smanjit ćemo listu čekanja

„Želimo podići kvalitetu zdravstvene zaštite naših građana, omogućiti što bolje uvjete rada svim zaposlenicima bolnice i naravno smanjiti liste čekanja”, naglasio je župan dodajući da je priča o novoj bolnici zapravo jedna krasna priča o suradnji Županije s Vladom RH zahvaljujući kojoj će građani ove županije imati zdravstvenu zaštitu koje se ne bi posramili ni KBC-ovi u velikim gradovima.

Stavljanje u funkciju nove bolničke zgrade bjelovarskoj bolnici će omogućiti još jedan važan iskorak, a to je uspostavljanje Centra za palijativnu skrb. Naime, preseljenjem kirurških djelatnosti u novu zgradu oslobodit će se u cijelosti prostor zgrade stare kirurgije u kojoj bi, kako se planira, u budućnosti trebao biti odjel za palijativu s čak 50 ležajeva, što bi bio više nego značajan iskorak u ovoj djelatnosti za koju postoji velika potreba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!