Od Mimohoda pobjednika, do moto alke i koncerata – ovo je detaljan program za Dan Grada Bjelovara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar 29. rujna obilježava Dan Grada te Dan bjelovarskih branitelja. Riječ je o najznačajnijem datumu u novijoj bjelovarskoj povijesti, kada je 1991. godine grad oslobođen od neprijateljske vojske. Kao Dan Grada Bjelovara, Odlukom Gradskoga vijeća, 29. rujna slavi se od 1996., a od 2007. godine obilježava se i kao Dan bjelovarskih branitelja.

I ove će se godine taj dan obilježiti svečano i dostojanstveno Mimohodom pobjednika od središta grada do Spomen-područja Barutana, gdje će se održati i sveta misa za sve žrtve Domovinskoga rata, te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Grada Bjelovara.

I ovaj put organizirani su i izložbeno-prodajni štandovi na kojima će se predstaviti 24 izlagača. U sklopu toga, već tradicionalno održavaju se i “Dani meda – pčelari Gradu Bjelovaru” gdje će građani moći nabaviti med i prerađevine od meda iz bjelovarskoga kraja.

Kao i svaki put, Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja završit će prigodnim koncertima. Na sam Dan Grada, 29. rujna, u 19,30 sati na paviljonu u središnjem gradskom parku nastupit će klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”, a pridružit će im se Puhački orkestar Bjelovar.

Dan kasnije, 30. rujna, od 9 do 12 sati na Trgu Eugena Kvaternika ispred Gradske uprave održat će se predstavljanje Hrvatskoga airsoft saveza, a od 14 sati na istom mjestu počinju prijave za Moto alku koja će početi u 16 sati. U 20 sati, na bjelovarskom paviljonu nastupit će Neno Belan.

Naslovna: Štefan Brajković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!