Ivan Turkalj: Iz kluba je novac curio na sve strane, sada je tome kraj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Početkom lipnja ove godine Ivan Turkalj postao je predsjednik Ženskog rukometnog kluba Bjelovar. Ovaj uspješni bjelovarski poduzetnik na toj funkciji naslijedio je Darija Pleška te je istaknuo želju i cilj da klub u njegovom mandatu bude kvalitetno organiziran te da zadrži treće mjesto u prvenstvu gdje je konkurencija sve snažnija.

Račun od 25 tisuća eura

-Volim rukomet, ali nisam rukometni stručnjak i što se tiče vođenja ekipe tu ni malo ne ulazim i ne planiram ulaziti treneru Obranu u posao. Došao sam posložiti klub u organizacijskom smislu i posložiti financije. Mogu reći da sam naslijedio poprilične probleme, izviru kosti iz ormara, da budem precizniji veliki financijski dugovi za koje mislim da su stvarno bili nepotrebni – kaže nam Turkalj i nastavlja. 

-Nabijali su se računi kao da smo Barcelona. Igračice su jele u restoranu Franz po meniju do 80 kuna, pa kavice itd. Dug kluba prema Franzu i okolo je iznosio 25 tisuća eura. Pa to je šokantno! Sada je nešto to smanjeno, ali opet je to strahoviti dug. Također, sada su se pojavila još neka dugovanja, ali za sada sam to sve stavio na čekanje i stare dugove uz nove sponzore koje sada ja pronalazim i dogovaram ne želim rješavati. Dakle, ovo što ćemo dobiti od novih sponzora koja sam nedavno dogovorio uložit ćemo u školu rukometa, a ove stare, šokantne dugove ne znam još šta da kažem, vidjet ćemo. No, previše je novca curilo na sve strane i sada je tome došao kraj – otvoreno priča Turkalj i nastavlja.  

Djevojčice neće morati plaćati članarinu

-Meni je cilj da stabiliziramo klub, da dovedemo još dvije kvalitetne igračice i da opet budemo treći klub u Hrvatskoj što je svake godine sve teže jer svi napreduju i sve više ulažu. A posebno mi je cilj da naše djevojčice besplatno mogu trenirati. Znači djevojčice koje žele trenirati više neće morati niti euro platiti, članarina će dakle biti besplatna i na taj način želimo što više djevojčica privući da počnu trenirati rukomet, a onda u budućnosti da postanu i članice prve ekipe. Taj novac koji bi inače dobili od članarina nadoknadit ćemo preko sponzora – kaže Turkalj koji kaže da je u pregovorima da osigura dva kombija koja će biti isključivo za ŽRK Bjelovar. 

Samo ćemo rasti…

-Uvijek su problemi s prijevozom pa evo sada pregovaram s jednim sponzorima da nam to riješe. Doći će preko sponzora i novi dresovi, nove trenirke, nove lopte i sve ostalo. Imamo i snažnu potporu Grada na čelu s gradonačelnikom Hrebakom tako da su ispunjeni svi preduvjeti da klub postane još veći i snažniji, samo ne može se više živjeti u oblaci i tako razbacivati s novcem – kazao je Turkalj kojeg smo pitali što kaže na posljednju utakmicu s Podravkom i nadolazećim euro susretima u Luksemburgu. 

-Pa evo i na primjeru tog euro putovanja, prije je klub te karte plaćao strahovito puno, mi smo sada našli i kupili puno jeftinije karte. Inače, imam odličan odnos s trenerom Obranom, on je vrhunski stručnjak i to se vidi. Pobijedili smo snažni Osijek, a s Podravkom smo cijelu utakmicu bili na samo par razlike što ne znam da li se ikada dogodilo. Cure su prava klapa, odlično igraju, odlično su vođene i mislim da ćemo samo rasti – poručio je novi, ambiciozni predsjednik ŽRK Bjelovar Ivan Turkalj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!