HZMO ide u obnovu, evo gdje ćete sada po ‘papire’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Inicijativa bivšeg predstojnika bjelovarske ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića urodila je plodom – ta će zgrada u centru grada u Masarykovoj ulici dobiti potpuno novo ruho, a obnovit će se i unutrašnjost te zgrade. Radovi će se većinski financirati iz državne blagajne, a investicija je vrijedna čak 1,85 milijuna eura, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade RH.

“Planiranim zahvatima obnovit će se vanjska ovojnica objekta, tj. svi fasadni slojevi i krov, i time će se otkloniti posljedice postojećih oštećenja te će se osigurati znatna ušteda energenata. Također će se u potpunosti zamijeniti, odnosno dograditi postojeći instalacijski sustavi prostora Područnog ureda HZMO-a u Bjelovaru, izvršiti arhitektonske prilagodbe prostora, ugraditi dizalo do svih etaža, ukloniti arhitektonsko–urbanističke barijere te obnoviti svi završni slojevi interijera. Nakon obavljenih radova, cjelokupni prostor opremit će se novim namještajem i opremom”, stoji u obrazloženju odluke s jučerašnje sjednice. Radove je putem javnog natječaja dobila bjelovarska tvrtka Demaring čija je ponuda bila najpovoljnija od četiri pristigle ponude.

Kako neslužbeno doznajemo, bjelovarski HZMO trebao bi do kraja godine trebao preseliti u zgradu Hidroregulacije u Ulici Vatroslava Lisinskog, a radovi bi trebali trajati između godinu i dvije godine dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!