Izložba bjelovarske umjetnice Petre Šabić otvara novu sezonu u zagrebačkoj Galeriji Događanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izložbom „Too much/Double coded” bjelovarske umjetnice Petre Šabić otvara se nova sezona u zagrebačkoj Galeriji Događanja. Samo otvorenje predviđeno je za sutra, 29. rujna, u 19 sati, a posjetitelji će izložbu moći razgledati sve do 19. listopada.
– Inspirirana čudesnom babilonskom astronomijom i kartama zvijezda, autorica na slikarskom platnu nastoji prenijeti ideju o potencijalu prostora, ali i njegovom međuodnosu s postavljenim instalacijama od transparentnih materijala poput pleksiglasa, stakla i gumice. Objedinjujući nebesko, arhetipsko te unutarnje i vanjsko, umjetnica se poigrava principima slojevitosti, (de)konstrukcije te kontinuitetom gradeći dubinske prostore odmaknute od iluzornog i fizičkog, a koji motiviraju na promišljanje o ekspanziji prostora u odnosu na promatrača – ističe Dalibor Jakus iz Galerije Događanja.
Petra Šabić je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je likovnu umjetnost i slikarstvo te je dosad izlagala na 10 samostalnih i 27 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!