Predsjednica planinara: Država će preuzeti Planinarac? To su vam obične gluposti…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Planinarski dom Kamenitovac ostat će u vlasništvu Hrvatskog planinarskog društva Bilogora i nakon novih zakonskih izmjena, jer je zemljište na kojemu se nalazi već čitavo stoljeće u vlasništvu planinara.

Baš kao i planinarski dom koji je ove godine proslavio svoju 72. godišnjicu postojanja. Izgradili su ga svojom mukom i zalaganjem naši vrijedni planinari, a trenutno je u koncesiji Marija Pavliša iz obližnje Dominkovice, domaćeg čovjeka s velikim ugostiteljskim iskustvom.

Kamenitovac posljednjih godina doživljava pravu renesansu, a koncesionar ne štedi na uređenju. Jedna od posljednjih investicija bila je uređenje sanitarnih čvorova, a prethodno su potpuno preuređene sobe na katu. Vikendom je sve teže pronaći slobodan stol, a i brojna su organizirana druženja tamo, od krstitki do vjenčanja.

Vrijedni planinari iz HPD-a Bilogora pobrinuli su se pak za Poučnu stazu Bilogora napravljenu uz pomoć EU fondova, pa bi doista bila prava šteta da država „nacionalizira” sav taj trud i zalaganje.

Na vijesti o preuzimanju popularnog Planinarca predsjednica HPD-a Bilogora Vera Pauška odmahuje rukom:

„Zemljište na kojemu je Kamenitovac je u našem vlasništvu već stotinu godina, možda i duže. Mi smo vlasnici jedne polovice zemljišta, a drugu polovicu imaju Hrvatske šume. Država, dakle, nije upisana na ništa tako da nema ni opasnosti da nam netko preuzme Planinarac”, pojašnjava Pauška i dodaje da je mediju koji je objavio vijest o tomu da će popularni planinarski dom u Maglenči završiti u vlasništvu države poslala demanti .


PODIJELI S PRIJATELJIMA!