Hoće li ovoga puta biti zainteresiranih za vođenje županijske ustanove pod istragom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Javna ustanova razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije (JURA) ponovno traži ravnatelja. Prošli tjedan raspisan je natječaj za radno mjesto koje je upražnjeno već dvije godine, otkako je ostavku dala bivša ravnateljica Slobodanka Čalić. Na njezino mjesto kao v.d. ravnateljice u listopadu 2021. imenovana je Snježana Bogović Bradvica. Natječaj za ravnatelja JURE raspisan je i prije godinu dana, no na njega se nije javio nitko pa je tada Bogović Bradvici produžen mandat v.d. ravnateljice. Hoće li ovoga puta biti zainteresiranih za vođenje JURE znat će se ovih dana, a raniji izostanak interesa može se objasniti brojnim problemima i optužbama za financijske malverzacije zbog kojih je istragu prije više od godinu dana pokrenuo i DORH.

Podsjetimo, u tijeku je istraga koja treba otkriti je li se u ovoj županijskoj ustanovi odgovornoj za planiranje i provedbu županijskih europskih projekata, malverziralo upravo novcem iz EU fondova. Tužitelji istražuju optužbe da su se pojedine usluge, teške desetke tisuća eura plaćala više puta iz različitih izvora.

Inače, od potencijalnog ravnatelja ili ravnateljice JURE traži se da ima visoku stručnu spremu i najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima u struci. Natječaj je otvoren do subote, a rezultati bi trebali biti poznati u idućih mjesec dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!