Hrebak očekuje 200 milijuna eura iz EU fondova i tvrdi: Bjelovar će imati najmanji porez u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sljedeće četiri godine Bjelovar iz EU fondova planira povući više od 200 milijuna eura u sljedeće četiri godine, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Kao kapitalne projekte najavio je izgradnju nove zgrade IV. Osnovne škole s 24 učionice te čak tri nova gradska vrtića.

„Izgradnjom nove škole na sjeveru grada omogućit ćemo jednosmjensku nastavu u svim bjelovarskim školama, a izgradnjom novih vrtića očekujem da ćemo za dvije godine riješiti listu čekanja na upise koja trenutno broji 190 djece”, poručio je Hrebak.

Spomenuo je i da bi infrastrukturno uređenje Poslovne zone Veliko Korenovo moglo početi već iduće godine te da je riječ o zoni koja će se grijati geotermalnom vodom. Govoreći o onomu što Bjelovar može pružiti poduzetnicima, Hrebak je naveo da će Bjelovar biti najveći grad s najmanjim porezom na dohodak.

„Ukinuli smo prirez prije par godina, a sada planiramo smanjiti porez na dohodak na 18 posto i uvjeren sam da će biti najmanji u državi. Manjim nametima želimo povećati broj ljudi koji će živjeti u našem gradu”, istaknuo je.

Naveo je i da je Bjelovar jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji raspolaže cjelovitim sustavom gospodarenja otpadom vrijednim više od 14 milijuna eura, a kao kapitalni infrastrukturni projekt spomenuo je obnovu magistralnog vodovoda u duljini od 22 kilometra u investiciji vrijednoj 16,5 milijuna eura.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su brojni uzvanici, među ostalima i ministar obrazovanja Radovan Fuchs te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!