Pročitajte što srpski mediji pišu o Milanu Tepiću, bjelovarskom krvniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer (29. rujna) obilježen je Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Toga dana, 1991. godine, major okupatorske JNA Milan Tepić digao je u zrak vojno skladište streljiva ‘Barutana’ pri čemu je poginulo jedanaest bjelovarskih branitelja. 

I upravo jučer, kada su se građani Bjelovara s tugom, ali i ponosom prisjetili hrabrih bjelovarskih branitelja koji su položili život štiteći grad, srpski portal ‘Novosti’ izašao je s besramnim člankom pod nazivom ‘Navršava se 32 godine od herojskih pogibija majora Tepića i vojnika Stojadina Mirkovića’. 

Osim brojnih riječi hvale zločincu Tepiću, na srpskom portalu ‘Novosti’ piše i sljedeće:

‘Zbog herojskog čina Milan Tepić je posthumno oblikovan Ordenom narodnog heroja Jugoslavije i proglašen za narodnog heroja. Njegovo ime danas nose ulice u gradovima širom Srbije i Republike Srpske, a u njegovu čast Vojska Republike Srpske ustanovila je poseban Orden za zasluge u ratu ‘Milan Tepić – pišu srpske Novosti na jučerašnji dan. 

Milan Tepić tog rujanskog jutra u svom stravičnom činu u grob je poslao jedanaest bjelovarskih vitezova, Vladimira Makara, Dražena Pervana, Ivana Cvrtilu, Eduarda Kukala, Stjepana Legčevića, Nikolu Petrića, Marija Šimića, Ivana Trogrlića, Marka Tukerića, Sinišu Paunovića i Milana Vukovića. 

Malo je reći da ovakva lažna i besramna propaganda ne ide na čast portalu ‘Novosti’ i ostalim pojedinim srpskim portalima. Mediji bi trebali iznositi istinite činjenice makar pojedinom društvu u datom trenutku one ne odgovaraju. Ovakvi portali poput ‘Novosti’ i sličnih trebali bi znati da se suočavanjem sa svojom prošlošću i prihvaćanjem istine mogu početi graditi temelji odgovornijeg i kvalitetnijeg društva. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!