[FOTO] Marušić i Mađeruh iz Zagreba donijeli ugovor za najveći projekt u povijesti Grubišnog Polja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županu Marku Marušiću i gradonačelniku Grubišnog Polja Zlatku Mađeruhu jutros su u Zagrebu ministar Marin Piletić i premijer Andrej Plenković dodijelili ugovor za sredstva potpore u izgradnji i opremanju Centra za starije osobe u Grubišnom Polju.

Radi se o najvećem projektu u povijesti Grubišnog Polja vrijednim 9.2 milijuna eura od čega će 6.1 milijun sufinancirati Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

Podsjetimo, Grad Grubišno Polje putem Razvojne agencije AGRO, a u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u ožujku ove godine prijavili su na natječaj Ministarstva rad, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dosad najveći strateški projekt u povijesti tog grada pod nazivom „Centar za starije osobe“.

Projekt Centar za starije osobe – Grubišno Polje usmjeren je na izgradnju i opremanje objekta Centar kojim će se stvoriti kapaciteti za pružanje institucionalnih i izvaninstitucionalnih usluga za starije osobe u Grubišnom Polju. U Centru za starije osobe pružat će se usluga smještaja III. i IV. stupnja za 102 osobe, odnosno za funkionalno ovisne osobe te osobe oboljele od Alzehimera i drugih demencija. Izgradnja Centra izvršit će se na površini od 4800 četvornih metara.

-Ovaj projekt od velike je važnosti za našu županiju, pokazuje našu predanost o brizi za starije sugrađane i umirovljenike, označava ključan korak prema stvaranju bolje budućnosti za njih, pružajući im dostojanstven život i podršku koja im je potrebna – kazao je župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!